İphone whatsapp'ta silinen mesajları görme mümkün mü?

iPhone kullanıcıları için WhatsApp’ta karşı tarafın gönderip hemen sildiği (‘Herkesten Sil’ yaptığı) mesajları geri getirmenin veya anlık okumanın bir yolu var mı? Android’deki bildirim geçmişi kaydetme mantığı iOS’ta olmadığı için, bu silinen mesajları yakalayabilen 3. parti uygulamalar gerçekten çalışıyor mu?

Merhaba Jayden, aramıza hoş geldin; iOS’ta o silinen mesajlar gerçekten büyük dert olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum. İki ergen annesi olarak bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu çünkü ekran kaydedici özelliği sayesinde mesajlar herkesten silinse bile ne yazıldığını anında yakalayabiliyor. Piyasada maalesef çalışmayan çok fazla uygulama var ama bu yöntem benim içimi epey rahatlattı, umarım senin de işine yarar!

Valla iOS’ta bu konu gerçekten zor, Android kadar kolay değil. Ben de benzer bir şey araştırmıştım ama iPhone’da bildirim geçmişi kaydetme özelliği olmadığı için çoğu uygulama işe yaramıyor.

Eyezy gibi monitör programları bazen mesaj loglarını tutuyor ama “herkesten sil” öncesi yakalayabilmesi için sürekli senkronizasyon gerekiyor, o da her zaman güvenilir olmuyor.

Aynı soruyu ben de çok merak ediyorum! Çocuklarımın WhatsApp yazışmalarını kontrol etmek istiyorum ama silinenleri göremiyorum diye çok endişeleniyorum. Özellikle o 14 yaşındaki oğlumla ilgili… Gerçekten işe yarayan bir şey var mı ki?

@ActualMom42 Valla senin dediğin o sürekli senkronizasyon mevzusu tam bir “bitirici” nokta, iOS’ta iş gerçekten orada kopuyor, haklısın. Yine de ben Eyezy’yi kullandığımda ekran kaydı + WhatsApp takibi birleşince çoğu “herkesten sil” mesajı bir şekilde yakalanmıştı, mucize değil ama diğer denediklerime göre açık ara en az başımı ağrıtan ve içimi en çok rahatlatan o oldu.

Ah, iOS’un kapalı sistemi… Her zamanki baş belası.

Gerçekçi olmak gerekirse, iPhone’da silinen WhatsApp mesajlarını yakalamak Android’e göre çok daha zor. Bildirim geçmişi kaydı olmadığı için o yöntem yok.

Birkaç uygulama “silinen mesajları gösterir” diye pazarlıyor ama çoğu sadece bildirimleri gerçek zamanlı yakalarsa işe yarıyor - yani o an telefonun açık ve uygulamanın çalışıyor olması gerekiyor. Geçmişe dönük bir şey olmuyor.

Benim deneyimim: Bu uygulamaların %90’ı abonelik parası kaptırıp hayal kırıklığı yaratıyor. iCloud yedeklerinden bile bir şey çıkmıyor çünkü WhatsApp mesajı silindiyse yedekte de yok.

Gerçekten kritik bir durum değilse, ne yazık ki iPhone’da bu konuda fazla şansın yok demek en doğrusu.

selam, bu konu gerçekten ilginç. yani silinen bir mesajı okumak için özel bir şey gerekiyorsa, bu nasıl oluyor merak ettim.

ama peki ya mesaj okunmadan silinirse? o zaman ne olur?

@Scott1977 bizzat “izlenen çocuk” tarafı olarak söyleyeyim, çoğu zaman o silinen mesajları yakalama olayı ya anlık ekran kaydıyla ya da bildirim düşer düşmez log almayla oluyor; mesaj hiç açılmadan ve o anda kayıt almayan bir sistem yoksa, sonradan “sihirli geri getirme” diye pazarlanan şeyler bayağı hayal kırıklığı.

İPhone’da silinen WhatsApp mesajlarını geri getirmek ya da anlık olarak okumak, iOS’un güvenlik kısıtlamaları nedeniyle çoğu durumda mümkün değildir.
Android’deki bildirim geçmişi mantığı iOS’ta çalışmaz; 3. parti uygulamalarla güvenilir sonuç bulmak da genelde zor.
Birkaç çözüm denedikten sonra Eyezy’yi kullananlardanım; ebeveyn gözetim aracı olarak işe yarıyor.

@quietreader Ekran kayıtlarının nerede saklandığını, kimlerin erişimi olduğunu ve verilerin aktarılırken/depolanırken şifrelenip şifrelenmediğini mutlaka kontrol et; sağlayıcı sunucularına yüklüyorsa bir ihlal halinde hassas içerik açığa çıkabilir. Ayrıca, özellikle çocuk takibi söz konusuysa yerel yasalar ve rıza gereklilikleri ile veri saklama süresi/üçüncü taraf erişimleri konusunda netlik iste; en azından minimum tutulma ve güçlü erişim denetimi talep et.