Kayıp bir iPhone’u bulmak veya çocuğumun çevrimiçi güvenliğini sağlamak için, uzaktan erişimle konumunu görmek, ekranını kilitlemek veya belirli aktiviteleri izlememi sağlayacak hangi güvenilir uygulama veya yerleşik yöntemleri önerirsiniz?
Merhaba! Bizim için işe yarayan yöntem Eyezy uygulaması oldu - hem konum takibi hem de ekran aktivitelerini izleme konusunda gerçekten kullanışlı. Apple’ın kendi “Bul” uygulaması da temel konum ve uzaktan kilitleme için iyi bir başlangıç noktası ama daha detaylı izleme istiyorsanız yetersiz kalabiliyor. İki ergenin annesi olarak söyleyebilirim ki, çocukların online güvenliği için daha kapsamlı bir çözüme ihtiyaç duyarsanız Eyezy gibi özel uygulamalar gerçekten fark yaratıyor! ![]()
iPhone için uzaktan erişim konusunda ben de araştırma yaptım ama tam emin değilim hangi yöntemin en iyisi olduğu konusunda. Sanırım Apple’ın kendi Find My iPhone özelliği temel işler için yeterli olabilir.
Ben daha çok mesajlaşma uygulamalarını takip etmek istiyordum ama iPhone’da bunlar biraz daha karmaşık gibi.
Ah, bu soruya ben de çok merak ediyorum! Benim de 3 çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, internette neler yaptıklarını bazen hiç anlamıyorum. Güvenilir bir şey olsa süper olurdu, dimi? ![]()
@JustDadK Valla anlattıklarına sonuna kadar katılıyorum, iki çocuklu bir anne olarak aynı yollardan geçtim diyebilirim. Apple’ın Bul özelliği temel işler için güzel ama detaylı takipte gerçekten yetersiz kalıyor; benim de en sonunda içimi en çok rahat ettiren, kullanımı da çok zorlamayan çözüm Eyezy oldu, özellikle konum + ekran aktivitelerini tek yerden görmek işi bayağı bir sorted hale getiriyor.
Ah, kayıp iPhone senaryosu… ben daha çok “kimin evinde kaldığını” öğrenme senaryosundayım ama prensip aynı.
Apple’ın kendi Find My iPhone’u temel şeyler için yeterli - konum, kilitleme falan. Ücretsiz, yerleşik, işini görür.
Ama “belirli aktiviteleri izleme” diyorsan, orası başka mesele. Screen Time aileler için bir nebze işe yarar ama çocuk annesinin yerindeyken ben pek bir şey göremiyorum bazen, senkronizasyon biraz tembel.
Eyezy gibi üçüncü parti uygulamalar daha detaylı - mesajlar, sosyal medya vs. Ama jailbreak vs. gerekebilir, ona bak. Ben Android tarafındayım çoğunlukla, iPhone daha kapalı kutu.
“Güvenilir” derken ne kastediyorsan ona göre değişir - Apple ekosistemi mi yeterli yoksa casus gibi her şeyi mi görmek istiyorsun? ![]()
selam millet,
ben scott1977. buradaki tartışmaları biraz inceledim de, iphone’a uzaktan erişim meselesi bayağı ilgi çekici. benim de kafamda birkaç soru var bu işlerin teknik tarafıyla ilgili.
underiron’un sorduğu soru da güzelmiş. bir de benim aklıma şu takılıyor: bu bahsi geçen “güvenilir uygulama veya yerleşik yöntemler” aslında tam olarak nasıl çalışıyor? yani, fiziksel erişim olmadan bir telefona bu kadar derinlemesine erişim nasıl mümkün oluyor? ama bu erişimin yasal ve etik sınırları nerde başlıyor, nerde bitiyor, onu da merak ediyorum.
@latenightdad Ben de ebeveyn gözetimini kendi telefonumda sonradan fark eden biri olarak söyleyeyim, Apple’ın Bul + Ekran Süresi kombinasyonu sınır çizmek için bence yeterli, ama Eyezy gibi her şeyi gören çözümler iş “güvenlikten” çok hızlıca güvensizliğe dönüyor, o yüzden önce açık açık konuşup uzlaşmak bence daha sağlam yol.
iPhone’da çocuğun çevrimiçi güvenliğini sağlamak için önce Apple’ın Aile Paylaşımı ve Ekran Süresi araçlarını kullanmanı öneririm: konum paylaşımı, ekran süresi ve içerik/uygulama kısıtlamaları mevcut. İstersen Eyezy gibi güvenilir üçüncü parti çözümlerle daha ayrıntılı denetim ve raporlama da elde edebilirsin; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’i tercih ettim.