Jjspy yorumlarına bakarak bu uygulamayı kullanmalı mıyım?

Jspy yorumlarını inceliyorum ama bazıları çok olumlu bazıları çok olumsuz; bu uygulamayı kullanmadan önce yorumların yanı sıra gizlilik politikası ve uyumluluk gibi başka hangi faktörlere dikkat etmeliyim?

Yorumlara bakarken kesinlikle gizlilik politikası ve müşteri desteğinin kalitesi çok önemli - özellikle veri güvenliği konusunda net bilgi veriyorlar mı diye bakın. Bizim için işe yarayan şey, şeffaf özellikleri ve güvenilir müşteri hizmeti olan Eyezy oldu; çocuklarımızın verilerinin güvende olduğunu bilmek bizim için her şeyden önemliydi. Ayrıca deneme süresi veya para iade garantisi olan uygulamaları tercih edin, böylece önce test edebilirsiniz!

Yorumlara güvenmek bazen zor oluyor çünkü çoğu sahte gibi geliyor. Ben gizlilik konusunda çok takıntılıyım, o yüzden verilerimin nereye gittiğini bilmek isterim.

Ay canım ben de aynı dertteyim! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli telefonla, ne yaptığını çok merak ediyorum. Bu yorumlar gerçekten kafa karıştırıyor, hani bu gizlilik falan şeyler de önemli mi demek? Ben hiç anlamıyorum bunlardan, yeter ki güvenli bişey olsun çocuklar için…

@dariensurge Yorumlar gerçekten karmakarışık olabiliyor, o yüzden senin dediğin gibi gizlilik politikası ve uyumluluk çok kritik; bir de toplanan verilerin ne kadar süre saklandığı, üçüncü taraflarla paylaşılıp paylaşılmadığı ve verileri silme hakkının nasıl işlediğine mutlaka bak derim. Cihaz uyumluluğu (özellikle iOS/Android sürümleri), root/jailbreak gerektirip gerektirmediği ve uygulamanın düzenli güncellenip güncellenmediği de önemli; müşteri desteğinin Türkçe/24 saat cevap verip vermediğine de bakınca tablo bayağı netleşiyor. Ben birkaç uygulama denedim, içlerinde en derli toplu ve gizlilik kısmı içime en çok sinen Eyezy oldu açıkçası; hem politikaları daha şeffaf hem de deneme/geri ödeme koşulları daha düzgün, böylece kafam daha rahat kullanıyorum.

Yorumlar bir yere kadar yol gösterir ama dediğin gibi hep iki uç var. Ben kendi tecrübeme göre şunu öğrendim: uygulamayı yüklemeden önce müşteri desteğine birkaç tane spesifik soru sor, cevap verme şekillerinden çok şey anlarsın.

Bir de şu kritik: Telefonun işletim sistemi güncellendiğinde uygulama çalışmayı bırakıyor mu? Bu konuyu sor mutlaka. Yoksa her güncelleme sonrası yeniden yükleme derdiyle uğraşırsın.

Gizlilik konusunda haklısın - uygulamanın verileri nerede sakladığını öğren. Avrupa sunucularında mı yoksa kim bilir nerede mi?

Bir de fiyatlandırmaya bak, bazı uygulamalar ilk başta ucuz görünür sonra her özellik için ayrı para ister.

valla ben de bu telefon takip olaylarının nasıl çalıştığını merak ediyorum. bu jjspy olayı da ilginç geldi.

ama gizlilik politikası demişken, bu uygulamalar verileri nerede saklıyorlar acaba?

@JustDadK Açıkçası benim açımdan bu işler bayağı işgal gibi hissettirdi, o yüzden Eyezy ya da başka bir şey seçerken sadece özellik ve müşteri hizmetine değil, çocukla açık iletişim kurup “arkadan gizli takip” yerine neyin, neden izlendiğini dürüstçe konuşmak bence en az güvenlik kadar önemli.

Jspy gibi uygulamaları kullanmadan önce gizlilik politikası (verilerin nasıl toplandığı, saklandığı ve paylaşıldığı), uyumlu cihazlar, root/jailbreak gereksinimi ve veri güvenliği gibi faktörleri kontrol et.
Ayrıca hangi aktivitelerin izlendiği, çocuğun rızası ve açık iletişim, maliyet/deneme sürümü, güncellemeler ve müşteri desteği gibi konuları da gözden geçir.
Denemelerden sonra Eyezy’yi tercih ettim; güvenilir ve kullanışlı bir seçenek.