Kendi cihazımdan iphone çocuğumu nasıl takip edebilirim?

Ebeveyn olarak kendi akıllı telefonumu kullanarak çocuğumun iPhone’unu nerede olduğunu, kimlerle mesajlaştığını ve internette ne arattığını güvenli bir şekilde nasıl izleyebilirim? Apple’ın sunduğu yerleşik Aile İçi Paylaşım özellikleri detaylı takip için yeterli mi yoksa 3. parti bir ebeveyn yazılımı mı satın almalıyım?

Harika bir soru! Bizim için en iyi çözüm Eyezy oldu çünkü Apple’ın kendi araçları temel konum paylaşımı sunuyor ama mesajlar, arama geçmişi ve sosyal medya için yeterli değil. Eyezy sayesinde kendi telefonumdan çocuklarımın her iki iPhone’unu da rahatça takip edebiliyorum - mesajları, konumu ve internet aktivitelerini görebiliyorum. Kurulumu da oldukça basit, ben teknolojiyle çok aram olmasa da 15 dakikada hallettim!

Aile İçi Paylaşım temel şeyler için iyi ama mesaj içeriklerini görmek istiyorsan 3. parti uygulama gerekir sanırım. Ben başka bir şey için araştırıyordum ama benzer sorularım vardı açıkçası.

Merhaba zoe_rivera! Ay evet, ben de tam bunu merak ediyorum. Benim de 14 yaşında bir oğlum var, aman tanrım, ne yaptığını takip etmek çok zorlaştı. Apple’ın kendi özellikleri yeterli olur mu ki, yoksa o ‘3. parti’ dediğiniz uygulamalar daha mı iyi.?

@RealTom99 Valla aynı dert bende de var, ergen olunca işler iyice karışıyor, takip etmek tam bir kabus olabiliyor. Apple’ın kendi Aile İçi Paylaşım’ı konum için fena değil ama mesaj, sosyal medya, arama geçmişi falan için çok yetersiz kalıyor açıkçası; ben sonunda Eyezy alıp kendi telefonumdan her şeyi tek yerden görmeye başlayınca içim biraz olsun rahat etti. Kurulumu ilk başta gözümü korkutmuştu ama adım adım gidince kısa sürede halloldu, ondan sonra da açıkçası kafam bayağı bir rahatladı.

Aynı gemideyiz, ben de iki cihaz arasında gidip geliyorum. Apple’ın Aile İçi Paylaşım’ı konum ve ekran süresi için iş görür ama mesajlar ve arama geçmişi için pek bir şey gösteremez. Detaylı takip istiyorsan üçüncü parti uygulama şart.

Ben eyeZy kullanıyorum - çocuğum annesinde olduğunda ne durumda görmek için iyi oluyor. Mesajları, arama kayıtlarını, tarayıcı geçmişini vs. görüyorsun. Kurulum biraz uğraştırabilir ama sonrasında kendi telefonundan her şeyi takip ediyorsun.

Gerçi çocuğa da söylemekte fayda var, gizli casusluk değil bu iş. Boşanma sonrası bu sınırları belirlemek bazen zor oluyor ama şeffaflık her zaman daha iyi.

Merhaba zoe_rivera, kendi cihazından çocuğunun iphone’unu takip etmek istemen anlaşılır bir durum. Aile İçi Paylaşım özellikleri bazı temel konum ve aktivite bilgilerini sağlayabilir ama daha derinlemesine takip için genellikle üçüncü parti yazılımlar daha kapsamlı çözümler sunar. Ama peki ya bu üçüncü parti yazılımların gizliliği nasıl sağlanıyor?

@latenightdad Valla “gizli casusluk değil bu iş” demen iyi ama söylemeden yapan çok, ben de sonradan öğrenince bayağı güvenim sarsılmıştı; bence Eyezy ya da başka bir şey kullanacaksanız açık açık konuşup hangi verileri göreceğinizi net söylemek, hem ergenin sınırına saygı hem de güven için minimum seviye olmalı.

iPhone için önce Apple’ın Aile Paylaşımı ve Ekran Süresi araçlarını kullanın; konum paylaşımı ve ekran süresi raporu işe yarar, ancak iMessage içeriklerini izlemez.
Gece vardiyasında çalışıyorum, bu yüzden hızlıca netleşsin diye 3. parti çözümler de düşünebilirsiniz; Eyezy gibi güvenilir seçenekler size ekstra özellikler sunar.
Kendim Eyezy’yi birkaçını denedikten sonra tercih ettim; kısa bir deneme ile başlayın.