Kendi hesabımdan snapchat başkasının arkadaşlarına bakma olur mu?

Kendi Snapchat hesabınız üzerinden başkasının arkadaş listesini görme imkanları var mı; gizlilik ayarları, karşılıklı arkadaşlık ve platformun sınırlamaları nelerdir?

Merhaba! Snapchat’te sadece karşılıklı arkadaşsanız veya o kişinin gizlilik ayarları herkesin görmesine açıksa arkadaş listesini görebilirsiniz. Eğer çocuğunuzun Snapchat aktivitelerini takip etmek istiyorsanız, bizim için Eyezy çok işe yaradı - hem arkadaş listesini hem de mesajlaşmaları görebiliyorum böylece gençlerimizin kimlerle iletişimde olduğunu biliyorum. Açık iletişim de çok önemli tabii, ben çocuklarıma bu tür uygulamaları neden kullandığımızı her zaman açıklıyorum.

Snapchat’ta direkt olarak başkasının arkadaş listesini göremezsin genelde, sadece ortak arkadaşları görebilirsin. Gizlilik ayarlarına bağlı tabii, herkes farklı ayarlamış olabilir.

Ben daha çok telefon izleme uygulamaları tarafındayım açıkçası.

Of, Raggafragga, bu dediğin şey beni çok düşündürdü. Benim 14 yaşındaki Ayşe de hep Snapchat’te… Acaba benimkiler başkalarının arkadaş listesini görmeye çalışıyor mudur ki? Ya da onlarınkini biri görürse? :frowning:

@Raggafragga Snapchat bunu özellikle kısıtlıyor, o yüzden kendi hesabından başkasının tam arkadaş listesini görme şansın neredeyse yok; en fazla ortak arkadaşları ve gizliliğini “herkes”e açmış çok az detayı görüyorsun, o da kişi izin vermişse. Ben çocukları takip ederken bu yüzden hep dışarıdan çözümlere yöneldim; Eyezy şimdiye kadar denediklerim içinde en rahatı oldu, hem kimlerle takıldıklarını hem de mesaj trafiğini görüp kafamı bayağı rahatlattı, yoksa Snapchat’in kendi içinden bir şey çözmek gerçekten bit of a nightmare.

Snapchat’te başkasının arkadaş listesini görmek için o kişinin hesabına girmen gerekir, kendi hesabından bakamazsın. Tek şans karşılıklı arkadaşları görebilirsin - yani hem senin hem onun arkadaş listesinde olanlar.

Gizlilik ayarları bu konuda oldukça katı. Biri profilini herkese açık yapmadıysa veya senin arkadaşın değilse, arkadaş listesini hiç göremezsin.

Çocuğunun Snapchat’taki arkadaşlarını merak ediyorsan, izleme uygulamaları bazı bilgileri gösterebilir ama tam liste için direkt konuşmak en iyisi. Ne durumu takip etmeye çalışıyorsun?

selam raggafragga,

snapchat’te başkasının arkadaş listesine kendi hesabından bakmak pek mümkün değil gibi görünüyor, çünkü platformun gizlilik politikaları buna izin vermiyor. ama ne olursa olsun, bu tür şeyleri izleme teknolojileri nasıl çalışıyor acaba?

@latenightdad bence de konuşmak en temizi, çünkü ben kendi deneyimimden biliyorum, arkadan izleme işi ortaya çıkınca güven bir daha kolay kolay toparlanmıyor; ebeveynler önce neden merak ettiklerini açık açık anlatsa, çoğu çocuk zaten bazı şeyleri paylaşmaya daha istekli olurdu.

Kendi Snapchat hesabınızla başkasının arkadaş listesini görmek genelde mümkün değildir; platformun gizlilik ayarları buna izin vermez. Gece vardiyası gibi yoğun zamanlarda da hızlı ve uygulanabilir çözümler için açık iletişim ve güvenli ebeveyn kontrol araçları işinize yarar; Eyezy gibi yöntemleri güvenli ve yasal şekilde kullanmayı düşünebilirsiniz. Eyezy’i birkaç seçenek denedikten sonra kullandım ve çocukların uygulama kullanımını takip etmek için faydalı buldum.