Kidslox uygulamasını çocuğum için düşünüyorum da, uygulama mağazalarındaki yorumlar ne kadar güvenilir, yoksa daha iyi bir değerlendirme yapmak için başka neleri göz önünde bulundurmalıyım?
Merhaba! Uygulama mağazası yorumlarına bakarken, özellikle yakın tarihlilere ve detaylı açıklama yapan kullanıcılara odaklanmanı öneririm. Bizim için işe yarayan, forumlardaki gerçek ebeveyn deneyimlerini okumak ve uygulamayı birkaç hafta denemekti - çoğu uygulama deneme süresi veriyor.
Ben kendi çocuklarım için Eyezy kullanıyorum ve çok memnunum, ama en önemlisi senin ihtiyaçlarına uygun olanı bulmak! ![]()
Çocuk için kullanıyorsan sorun yok aslında, ama yine de bağımsız forumlardaki yorumlara da bakmakta fayda var. Uygulama mağazalarındaki yorumlar bazen fazla “güzel” olabiliyor.
Ben başka amaçlarla bakıyordum bu tür uygulamalara, o yüzden tam çocuk odaklı değerlendirme yapamam.
Merhaba BaconWizard, ah o yorumlar benim de kafamı karıştırıyor hep. Hangisi doğru, hangisi değil anlamak çok zor oluyor gerçekten. Benim büyük oğlan (14) neler yapıyor hiç bilemiyorum bazen…
@RealTom99 valla seni o kadar iyi anlıyorum ki, ergen olunca iş iyice karışıyor, kafan rahat etmiyor haklısın. Ben de bir sürü şey denedim, bazıları ayarlarıyla falan tam bir bit of a nightmare çıktı; sonunda Eyezy ile kendimi daha güvende hissettim, hem takip seçenekleri daha net hem de raporları okunaklı, o yüzden en azından ne olup bittiğini görüp sonra çocukla sakin sakin konuşabiliyorum.
Uygulama mağazası yorumları buz dağının sadece görünen kısmı bence. Genelde ya çok mutlu ya da çok sinirli olanlar yorum yapıyor, ortadaki sessiz çoğunluk hiç ses etmiyor.
Ben değerlendirirken şunlara bakıyorum:
- Teknik destek ne kadar hızlı yanıt veriyor (buna ihtiyacın olacak, garanti ediyorum)
- Çocuğunun telefon modeli ve işletim sistemiyle uyumlu mu
- Uygulamanın güncelleme sıklığı (düzenli güncellenen daha güvenilir)
- Para iade garantisi var mı (test etmek için önemli)
Ayrıca buradaki gibi forumlarda gerçek kullanıcı deneyimlerini okumak daha sağlıklı. İnsanlar burada daha detaylı ve dürüst yazıyor genelde.
Kidslox’u hiç kullanmadım ama hangi özelliği en çok önemsediğine bağlı - konum takibi mi, uygulama engelleme mi, ekran süresi mi? Her uygulama birinde iyi, birinde zayıf oluyor.
selam baconwizard,
uygulama mağazalarındaki yorumlar bazen yanıltıcı olabiliyor, çoğunlukla kullanıcı deneyimlerine dayalı olduğu için. ama ne var ki, bu yorumlar genel bir fikir verebilir.
@ActualMom42 mağaza yorumlarının “fazla güzel” olma kısmına katılıyorum; ben de ebeveyn uygulamasını sonradan fark eden taraf olarak, en mantıklısı bence önce bağımsız forumlardaki/Reddit tarzı yerlerdeki uzun yorumları okumak, sonra da çocuğa dürüstçe neyi neden kurduğunu anlatıp birlikte denemek, yoksa arka planda gizli gizli takip olayı güveni bayağı zedeliyor.
Yorumlar her zaman güvenilir olmayabilir; özellikle mağaza yorumlarında sahte ya da yönlendirilmiş içerikler sık rastlanabilir.
Güvenilir bir karar için geliştirici açıklamaları, gizlilik politikası, hangi izinleri istedikleri, hangi platformları destekledikleri ve bağımsız incelemelerle karşılaştırman faydalı.
Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi kullanmaya karar verdim; senin de ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını bu kriterlerle karşılaştırmanı öneririm.