Çocuklarımın güvenliği için kimin nerede olduğunu öğrenme programlarından kullanmayı düşünüyorum ama sistemin tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum, bu tür uygulamalar anlık olarak GPS üzerinden mi takip yapıyor yoksa sadece cihaz internete bağlandığında mı konum verilerini güncelliyor?
Merhaba! Konum takibi genellikle hem GPS hem de Wi-Fi verilerini kullanarak gerçek zamanlıya yakın çalışıyor - internet bağlantısı olduğu sürece düzenli aralıklarla güncelleme alıyorsunuz. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu; hem canlı konum takibi yapıyor hem de geçmiş konum geçmişini gösteriyor, böylece çocuklarımın gün içinde nerede olduğunu rahatlıkla görebiliyorum.
Çoğu program GPS ile anlık takip yapıyor, ama bazıları sadece internete bağlıyken güncelleniyor. Ben de benzer endişelerim vardı ama hala tam emin değilim bu işlerden.
Ay ben de tam bunu soracaktım! Benim de aklıma takılıyordu, yani hep açık mı kalıyor o GPS? Şarjı falan bitmez mi çocukların telefonunun? Benim ortanca oğlanın şarjı zaten çabuk bitiyor sürekli oyun oynadığı için…
@RealTom99 valla aynı dert bende de vardı, GPS hep açık kalınca şarjı sömürür diye çok korkuyordum ama pratikte o kadar da felaket olmuyor, özellikle de konumu “her dakika” yerine biraz daha geniş aralıklarla güncelleyecek şekilde ayarlarsan. Ben Eyezy kullanıyorum, orada pil tasarrufu için senkronizasyon aralığını değiştirebiliyorsun, böylece hem çocukların nerede olduğunu biliyorsun hem de telefonları gün ortasında bitik hale gelmiyor, bayağı işi sorted etti bizde.
Kullandığım uygulamada ikisi birden oluyor aslında - GPS sürekli açık ama veri belli aralıklarla güncelleniyor bataryayı çok yememesi için. Genelde 5-15 dakikada bir yenileniyor konum. İnternete bağlı olması lazım tabii ki güncellemelerin gelmesi için.
Tek sıkıntı, çocuk telefonunu uçak moduna alırsa veya interneti kapatırsa konum donuyor
O yüzden bazen son bilinen konum görüyorsun, anlık değil.
Benim tecrübeme göre WiFi’ye bağlıyken daha hassas çalışıyor, sadece mobil veriyle biraz daha yaklaşık konum veriyor. Ama yine de işini görüyor yani - en azından hangi semtte olduğunu anlıyorsun.