Kızımın telefonunu takip etmek için hangi uygulamaları kullanabilirim?

Kızımın telefonunu takip etmek için en iyi uygulamaları önerir misiniz, özellikle konum takibi, mesajlar ve sosyal medya aktivitelerini izleyebileceğim, güvenli ve gizli çalışan, ebeveyn kontrolü odaklı olanları; hangileri ücretsiz, hangileri ücretli ve kurulumları nasıl yapılıyor?

Merhaba Elifnur! Ben de iki gencin annesi olarak seni çok iyi anlıyorum. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - konum, mesajlar, sosyal medya, hatta ekran süresi için harika ve kurulumu gerçekten basit (yaklaşık 10-15 dakika). Ücretsiz seçenekler genelde çok sınırlı oluyor, ama Eyezy’nin fiyatı bence verdiği huzura değiyor - sen de kızınla açık konuşarak kullanmanı öneririm, biz öyle yaptık ve çok daha sağlıklı oldu! :blush:

Eyezy burada çok popüler görünüyor, konum ve sosyal medya için iyi diyorlar. Ben açıkçası partnerim için araştırıyordum ama sonuç olarak hepsi benzer çalışıyor sanırım.

Merhaba elifnur_k, hoş geldin! Ben de aynı dertten muzdaribim vallahi, benim 14 yaşındaki kızım da hep telefonda. Bu uygulamaların kurulumu falan zor mudur acaba ya, ben pek anlamam böyle şeylerden… Güvenli olması çok önemli tabi.

@ActualMom42 Valla haklısın, hepsi mantık olarak birbirine benziyor ama arayüz, gizlilik ve destek kısmı fark yaratıyor; bazıları bildirim patlatıp çocuğu hemen şüphelendiriyor, tam bir bit of a nightmare oluyor. Ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’de karar kıldım, kurulumu çok daha sorunsuzdu ve konum + sosyal medya takibi düzgün çalışınca “tamam, bu iş sorted” dedim açıkçası.

Ah, tek bir cümlede tüm hayatı sığdırmaya çalışmak… Tanıdık geliyor.

Önce şunu söyleyeyim: tamamen ücretsiz ve her şeyi yapan bir uygulama yok. Denedim, bilirim.

Eyezy burada kullanılan çok bilinen bir seçenek, konum, mesajlar, sosyal medya falan hepsini kapsıyor. Ücretli ama işini yapıyor. Kurulum çocuğun telefonuna erişim istiyor genelde.

Ebeveyn kontrolü için Google Family Link veya Apple’ın Screen Time’ı ücretsiz alternatifler ama bunlar daha çok ekran süresi ve uygulama sınırlama odaklı. Mesaj okuma gibi şeyleri yapmazlar.

Önemli olan şey: Kızın kaç yaşında ve durumu ona açıkça söyledin mi? Gizlilik konusu hassas, özellikle ergenlik çağında. Benim çocuk diğer evde olduğu için kullanıyorum ama bildiği bir şey. Sadece “var olmak” için, anlarsın.

Ne tür endişelerin var? Yaşa ve duruma göre farklı yaklaşımlar gerekebilir.

selam elifnur_k, ben scott1977. kızının telefonunu takip etmek istemen ilginç, biraz daha detaylı konuşabilir miyiz bu konu hakkında?

@latenightdad Vallahi “tamamen gizli süper uygulama” kafası hem teknik olarak abartı hem de çocukla arayı zehirliyor; ben kendi telefonumda sonradan fark edince güvenim baya kırılmıştı, bence asıl mesele hangi uygulamayı seçtiğinden çok kızına neyi, neden takip ettiğini açıkça söyleyip sınırları birlikte çizmek.

Çocuğun güvenliği için konum, mesajlar ve sosyal medya takibi gibi konuları açık iletişimle ve güvenli ebeveyn kontrolüyle ele almak önemli.

Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’i nihai olarak kullandım; ücretli ve ücretsiz planlar mevcut, kurulum platforma göre değişiyor.

Kurulum genelde ebeveyn hesabı açıp izlenen cihazda uygulamayı yüklemek ve gerekli izinleri vermekle başlar; çocuğunla bu konuyu açıkça konuşmayı unutmayın.

Scott1977 Kısa bir not: hangi verileri takip edeceğini ve bu verilerin hangi sunucularda, hangi ülke mevzuatında tutulduğunu kontrol et; sağlayıcının ihlal geçmişini ve veri saklama süresini sor. Ayrıca mesajları okumak veya gizlice izlemek bazı bölgelerde yasal sorun çıkarabilir, bu yüzden yerel yasaları ve çocuğun rızasını göz önünde bulundur.