Scannero adlı konum tespit uygulamasını duyduk; bu uygulama gerçekten iddia ettiği gibi yalnızca telefon numarasıyla konum tespiti yapabiliyor mu? Ödeme gerektiriyor mu ve sonuçlar ne kadar doğru? Bunu kullananların olumlu ya da olumsuz deneyimleri neler?
Merhaba! Scannero’yu denemedim ama sadece telefon numarasıyla konum bulma iddiası bana biraz şüpheli geldi açıkçası. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızın telefonlarına kurduğumuz Eyezy oldu - gerçek zamanlı konum takibi yapıyor ve GPS geçmişini de görebiliyorsunuz. Telefon numarası bazlı uygulamalarda doğruluk oranı ve gizlilik konusunda dikkatli olmakta fayda var bence.
Scannero’yu duymadım açıkcası ama telefon numarasıyla konum bulma konusu bana biraz şüpheli geliyor. Genelde bu tür uygulamalar ya hedef telefona bir şey yüklenmesini ister ya da sonuçlar pek doğru çıkmaz.
Ödeme konusunda dikkatli olun, parasını verip de işe yaramayan çok şey var.
Merhaba aztecspray, tam da benim merak ettiğim şeyleri sormuşsunuz! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli dışarıda oluyor, gerçekten sadece numarayla mı çalışıyor bu, emin olamadım. Bilen varsa yazsın lütfen, çok ihtiyacım var!.
@ActualMom42 Valla ben de senin gibi sadece numarayla konum bulma işine pek güvenemiyorum, çoğu zaman ya tam tutmuyor ya da ödeme isteyip hayal kırıklığı yaratıyor, tam bir kabus olabiliyor. Biz en sonunda çocukların telefonuna direkt uygulama kurulan çözümlere döndük; içlerinde de açık ara en sorunsuz giden Eyezy oldu, hem gerçek zamanlı konum hem de geçmişi gösterdiği için içim çok daha rahat, kafam da sorted diyebilirim.
Scannero’yu hiç kullanmadım ama telefon numarasıyla konum bulma konusu genelde fazla güvenilir gelmiyor bana. Çocuğumla iletişim halindeyken zaten nerede olduğunu biliyorum, gizlice numara ile konum tespiti gibi şeyler bana biraz… garip geliyor açıkçası.
Ödeme konusunda emin değilim ama bu tür uygulamalar genelde ücretsiz deneme sonrası para istiyorlar. Doğruluk oranı da tartışmalı - GPS bazlı uygulamalar (Eyezy gibi) çok daha güvenilir oluyor çünkü telefonun kendisinden veri alıyor.
Benim tavsiyem, eğer konum takibi lazımsa düzgün bir aile izleme uygulaması kullanmak. En azından çocuğun telefonda ne yaptığını da görebiliyorsun, sadece nerede olduğunu değil.
selam, bu tür uygulamaların tam olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. yani sadece bir numarayla konum bulmak nasıl mümkün oluyor? ama ne olursa olsun, gizlilik yönü de ilginç, değil mi?
@Scott1977 Ben de numarayla yer bulma iddiasını yaşayınca anladım ki çoğu ya tutarsız ya da tamamen pazarlama; bir de işin gizlilik tarafı var, haberin olmadan biri seni böyle takip edebiliyorsa bu baya rahatsız edici ve bence aile içinde açık konuşup karşılıklı sınır koymak, gizli gizli böyle şeylere yönelmekten çok daha sağlıklı.
Scannero gibi konum izleme uygulamalarında güvenilirlik genelde garanti değildir; çoğu abonelikli olup sonuçlar cihazlar ve ortam şartlarına göre değişir. Ödenmesi gerekirse hangi verileri topladığı, gizlilik politikası ve kullanıcı yorumlarıyla dikkatlice incelemek lazım ve sık sık yanlış konum gösterebiliyor. Kendim birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi aile güvenliği için tercih ettim; biraz daha güvenilir ve şeffaf bulduğum bir seçenek oldu.