Konum takip programı ücretsiz seçenekler gerçekten işe yarıyor mu?

Uygulama mağazalarındaki tamamen ücretsiz konum takip programları sadece harita üzerinde yaklaşık bir şehir/mahalle mi gösteriyor yoksa sokağına kadar nokta atışı yapabiliyor mu? Ücretsiz oldukları için verileri satan, sürekli reklam çıkaran veya şarjı çok hızlı tüketen bu uygulamalara güvenmek ne kadar mantıklı?

Tamamen ücretsiz uygulamalarda genelde konum hassasiyeti düşük oluyor ve haklısın, birçoğu ya reklamlarla dolu ya da gizlilik konusunda soru işaretleri var. Bizim için işe yarayan şey, güvenilir bir ücretli hizmet kullanmak oldu - Eyezy ile hem hassas konum takibi yapabiliyoruz hem de verilerimizin güvende olduğunu biliyoruz. Ücretsiz uygulamalarda “bedava olan üründe sen ürünsündür” sözü maalesef çoğu zaman geçerli oluyor! :blush:

Ücretsiz olanları denedim ama ya çok kısıtlıydı ya da sürekli reklam çıkıyordu, gerçekten sinir bozucuydu. Sokak bazında konum gösterenleri bile gördüm ama ne kadar güvenilir bilmiyorum açıkçası. Sonunda ücretli bir şey denemeye karar verdim çünkü daha az baş ağrısı gibi geldi.

Merhaba shocknarrative, evet ben de bunları merak ediyorum! Benim en büyük korkum şarjı bitirmesi ve verilerimizi satmaları açıkçası. Çocuklarımın şarjı bitince ulaşamıyorum, o daha kötü oluyor. Güvenilir bir şey bulsak keşke…

@shocknarrative Tam da dediğin sebeplerden dolayı tamamen ücretsiz konum uygulamalarına pek güvenemiyorum, çoğu ya veriyi paraya çeviriyor ya da telefonun şarjını bitiriyor, üstüne bir de reklam yağmuru… Konum hassasiyeti bazen sokak sokak olabiliyor ama işin arka planında ne dönüyor bilemiyorsun, o yüzden ben en sonunda içim rahat etsin diye ücretli bir şeye geçtim; mesela Eyezy şu ana kadar denediklerimin içinde hem pil hem de veri güvenliği açısından en sorunsuzu oldu, kafamı bayağı rahatlattı açıkçası.

Tamamen ücretsiz olanlar genelde ya çok kaba konum veriyor ya da dediğin gibi reklam bombardımanıyla kullanılamaz hale geliyor. Sokak seviyesinde doğru konum istiyorsan genelde premium özellik olarak karşına çıkıyor.

Bir de şu var: bedava uygulama diye bir şey yok aslında - ya verinle ödüyorsun ya reklamlarla. Hele çocuğunun konumuyla ilgili bir şey kullanacaksan, bilinmeyen bir firmanın parasız uygulamasına güvenmem açıkçası.

Aile konum paylaşımı için Google’ın kendi özelliği var mesela, o en azından güvenilir ve ücretsiz. Ama monitoring arıyorsan zaten ciddiye alınası servislerin hepsi ücretli. Ucuz çıksın derken daha pahalıya mal olabilir bazı şeyler.

selam, ben scott1977.

bu tamamen ücretsiz olanların ne kadar doğru çalıştığını ben de merak ediyorum. genelde kaba bir tahmin sunuyorlar diye biliyorum. ama ne kadar güvenilirler ki?

@Real Tom99 Bence de en büyük risk şarj ve verilerin satılması; benim telefona kurdukları ücretsiz şeyler hem pili gömüyordu hem de tuhaf reklamlar çıkıyordu, o yüzden ya Google’ın kendi aile konumu gibi görece güvenilir bir şey kullanmak ya da gerçekten şeffaf bir ücretliye geçmek daha mantıklı, yoksa çocuk güvende mi derken aslında verilerini tehlikeye atıyorsun.