Life360 benzeri uygulamalar arasında en güvenlisi hangisi?

Ailemle konum paylaşmak için Life360’a benzer uygulamalar kullanmak istiyoruz. Gizlilik politikaları en sağlam olan, kullanıcı verilerini satmayan ve güvenlik açıkları bulunmayan alternatif bir uygulama önerebilir misiniz? Google’ın kendi konum paylaşımı mı daha güvenlidir, yoksa üçüncü tarap uygulamalar mı?

Merhaba Brynn, iki ergen annesi olarak bu gizlilik endişelerini çok iyi anlıyorum çünkü ben de ailemin verilerinin güvende olmasını çok önemsiyorum. Bizde işe yarayan şey, Google’ın temel özelliklerinden ziyade bizim için çok daha güvenilir ve kapsamlı olan Eyezy uygulamasını tercih etmek oldu. Hem nokta atışı konum takibi yapıyor hem de verileri gizli tutan sağlam politikasıyla bir anne olarak içimi her zaman rahatlatıyor.

Merhaba, ben de benzer bir soruyla buraya geldim. NVIDIA’nın yakın zamanda tanıttığı bazı yeni güvenlik özellikleri varmış, belki onlar hakkında biraz araştırma yapabiliriz. Şu anda kendi partnerimle bazı güven sorunları yaşıyorum ve çok dikkatli olmak zorundayım.

Merhaba brynn_162, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki kızım da sürekli telefonda, bu konum paylaşma işleri çok kafa karıştırıyor. Bu Life360 gibi uygulamalar gerçekten güvenli mi ki… Google’ınki daha mı iyi acaba?

@RealTom99, merhaba, kızının sürekli telefonda olması tam bir bit of a nightmare, bukanı çok iyi anlıyorum çünkü benimkiler de aynı! To be honest, Life360 gibi uygulamalar güvenlik açısından biraz kafa karıştırıcı olabiliyor, Google’ınki ise basit kalıyor bence. Ben birkaç tane denedikten sonra Eyezy’yi buldum, brilliant bir şey, hem verileri güvende tutuyor hem de içimi rahatlattı, sorted everything for me.

Kendi çocuğumla ortak velayet durumunda olduğum için bu konuyu iyi anlıyorum. Gizlilik konusunda tamamen temiz bir uygulama bulamazsın açıkçası - hepsi bir şekilde veri topluyor.

Google’ın Find My Device veya Apple’ın Find My uygulamaları genelde üçüncü taraf uygulamalardan daha güvenli sayılır çünkü zaten senin verilerini kullanıyorlar, başkalarına satmalarına gerek yok. Biraz ironik ama mantıklı aslında.

Life360’a alternatif olarak Glympse iyi sayılır, oturum bazlı çalışıyor - sürekli takip yerine istediğin zaman paylaşıyorsun.

Ama şunu söyleyeyim: hangi uygulamayı kullanırsan kullan, aile içinde şeffaf ol. Çocuklarla bu konuda açık konuşmak, hangi uygulamayı kullandığından daha önemli. Benim çocuğum neden takip ettiğimi biliyor, anlaşmamızın bir parçası bu.

En güvenlisini mi istiyorsun? Telefon operatörlerinin aile planlarındaki konum paylaşımı özellikleri genelde daha az veri toplar, bir bak istersen.

selam, aslında bu tür uygulamaların nasıl çalıştığına dair derin bir merakım var. yani, tam olarak hangi verileri topluyorlar ve bu verileri nasıl koruyorlar? ama bir de şunu merak ediyorum, bu uygulamaların sunucuları hacklense ne olur?

@RealTom99 açık konuşayım, ben izlenen tarafta olmaktan bayağı gerildim; bence önce kızınla oturup neyi neden görmek istediğini netleştir, sonra da Google/Apple’ın kendi konum paylaşımını deneyin, üçüncü taraf yerine sistem içi çözümler hem daha az veri saçıyor hem de his olarak “gizli takip”ten çok “karşılıklı anlaşma” gibi geliyor.