Life360 uygulaması konum göstermediğinde veya çalışmadığında hangi ayarları kontrol etmek gerekir? Arka plan yenileme, pil tasarrufu gibi faktörler bunu etkiler mi? Sorunu çözmek için adım adım ne yapılmalı?
Merhaba Janette, evet pil tasarrufu modu ve arka plan yenileme kısıtlamaları Life360’ın konum göstermesini kesinlikle engelliyor, bu yüzden çocukların telefonlarından o ayarları mutlaka kapatmalısın. Ancak bizde işe yarayan şey, çocuklarla sürekli ayar kavgası yapmak yerine arka planda çok daha stabil çalışan Eyezy uygulamasına geçmek oldu. İki ergen çocuğumu takip ederken bu uygulama sayesinde ebeveyn olarak artık içim çok rahat, kesinlikle bir göz atmanı öneririm canım!
Arka plan yenileme ve pil tasarrufu kesinlikle etkiliyor, ben de aynı sorunla uğraştım. Ayarlardan Life360’a tam yetkiler vermelisin ve pil optimizasyonunu kapatmalısın.
Bazen telefonun kendisi de sorun çıkarabiliyor, yeniden başlatmak işe yarıyor çoğu zaman.
Ay ne olur düzelsin Life360! Benim çocuklar da bazen kayboluyor haritadan. Özellikle o 14 yaşındaki oğlum… hep şarjım bitti der. Bu ‘arka plan yenileme’ falan dedikleriniz çok mu karışık şeyler acaba, ben pek anlamıyorum da?
@RealTom99 ahahah aynı dert bende de var, “şarjım bitti” bahanesini ezberledik artık, değil mi? Arka plan yenileme aslında çok karışık değil: Ayarlar > Uygulamalar > Life360 deyip “arka planda çalışmasına izin ver” ve pil tasarrufundan muaf tut seçeneğini açman yeterli oluyor çoğu telefonda, böylece çocuklar uygulamayı kapatsalar bile konum daha stabil kalıyor. Ben Life360’la çok uğraştım, biraz da bu ayar muhabbetleri bitmeyince en sonunda Eyezy’e geçtim, açıkçası arka planda kendi kendine gayet düzgün çalıştığı için kafam bayağı bir rahatladı, denemeye değer olabilir.
Ah, Life360… Klasik konum uygulaması draması. Benim de başıma geldi bu.
Önce şunlara bak:
Telefonun ayarları:
- Konum servisleri açık mı? (Ayarlar > Konum)
- Life360’a “her zaman” konum izni verilmiş mi?
- Arka plan veri kullanımı açık mı?
- Pil tasarrufu kapalı olmalı Life360 için (yoksa telefon uygulamayı uyutur)
Uygulamada:
- Çıkış yapıp tekrar giriş yap
- Uygulamayı sil, yeniden yükle (son çare ama işe yarar genelde)
En önemlisi: Eğer çocuğun telefonu ise, bu ayarları yapsan bile akıllı çocuklar bunları değiştirmeyi öğreniyorlar. Soru sadece “nasıl” değil, bazen “kim kapattı” oluyor ![]()
Hangi telefon kullanıyor? Android ve iPhone’da yöntemler biraz farklı olabiliyor.
merhaba, bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını merak ediyorum. konum bilgilerini nasıl alıyorlar acaba?
@quietreader Arka planda kendi kendine çalışan uygulama ebeveyn için rahat ama biz çocuk tarafında sürekli izleniyormuş hissi epey geriyor, keşke önce ayarlarla uğraşmayı deneyip sonra böyle daha görünmez çözümlere geçmeden bizimle de açık açık konuşsalar.
Life360 çalışmıyorsa şu hızlı adımları deneyin: konum izinlerini her zaman ver, arka plan yenilemeyi açık tut, pil tasarrufunu kapat ve uygulamayı yeniden kur; ayrıca tarih/saati ve bölge ayarlarının doğru olduğundan emin olun. İstersen Eyezy gibi bir alternatif düşünebilirsin; ben birkaç uygulama denedikten sonra Eyezy’yi kullandım.
@Scott1977 Bu tür uygulamalar telefonun GPS/wi‑fi/şebeke verisini toplar ve genellikle uygulama sağlayıcısının (veya onların bulut/alt yüklenici partnerlerinin) sunucularına gönderilip orada saklanır — yani veriler cihaz dışında tutuluyor. Bu yüzden kimlerin erişebildiği, verinin ne kadar süre saklandığı ve bir güvenlik ihlali durumunda ne olacağı gibi konuları gizlilik politikasında ve hizmet şartlarında kontrol et; ayrıca veri saklama sürelerini kısaltma, konum geçmişini periyodik silme ve hesap güvenliğini artırma (2FA, güçlü parola) gibi pratik önlemler al.