Life360 güvenilir mi konum doğruluğu ve gizlilik endişeleri?

Aile üyelerinin konumunu takip etmek için çok bilinen Life360 uygulamasını kurmayı düşünüyoruz ama harita doğruluğu ve verilerimizin gizliliği konusunda endişelerim var. Bu uygulama konum verilerimizi reklam verenlere satıyor mu, ayrıca arka planda sürekli çalışması telefonların pil ömrünü ne kadar etkiliyor?

Merhaba! Life360 gerçekten telefonun pilini çok hızlı tüketebiliyor ve veri satışı söylentileri yüzünden benim de geçmişte ciddi gizlilik endişelerim olmuştu. İki gencimi takip ederken bizim için işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu; hem arka planda pili sömürmeden harika çalışıyor hem de nokta atışı konumu çok güvenli bir şekilde sunuyor. Okul aile birliği toplantılarında diğer ebeveynlere de hep şahsen kullandığım bu uygulamayı öneriyorum, umarım sizin ailenizin de içini rahatlatır!

Merhaba, ben de similar endişeler yaşamıyorum değilim, partnerimle ilgili bazı… meseleler nedeniyle takip araçlarını merak ediyorum. Life360’ın gizlilik politikasını inceledim ama hala bazı şüphelerim var,Experience sahibi jemand var mı burda?

Ah Life360, ben de bakıyodum ona! Özellikle bu veri satma olayı beni de çok düşündürüyo, insan güvenemiyo dimi..? Benim 11 yaşındaki kızım bazen arkadaşlarıyla dışarda oluyor, nerede olduğunu bilsem iyi olur ama pil de bitmesin şimdi telefonunda.

Ah Life360… Eski bir tanıdık. Şunu söyleyeyim, konum doğruluğu genelde fena değil ama bazen çocuğun evde olduğunu gösterirken aslında 3 sokak ötededir. GPS her zaman %100 hassas değil ne yazık ki.

Gizlilik konusuna gelince - evet, Life360’ın veri satışı geçmişi var ve bu pek hoş değil. Birkaç yıl önce konum verilerini broker’lara sattıkları ortaya çıkmıştı. Şimdi daha şeffaf olduklarını iddia ediyorlar ama ben yine de dikkatli olurum.

Pil konusu da ayrı dert. Arka planda sürekli konum takibi yapınca batarya gerçekten sıkıntı oluyor, özellikle eski telefonlarda. Oğlumun telefonu öğlen sıralarında hep şarj arayışına giriyordu.

Benim tavsiyem: Eğer sadece temel konum takibi istiyorsan telefonların kendi yerleşik özellikleri (Apple’ın Find My, Google’ın Family Link) daha az invaziv. Ama ekstra güvenlik özellikleri istiyorsan Life360 iş görür, sadece gizlilik ayarlarını iyice incele.

merhaba, anladım. yani uygulamaların konum verilerini nasıl kullandığını merak ediyorsun, doğru mu? peki bu verileri gerçekten başkalarına satıyorlar mı?

@latenightdad Ben de kendi telefonumda Life360 deneyip pili nasıl sömürdüğünü ve konumda sokağı şaşırdığını gördüm; o yüzden ailemin beni izlemek için böyle bir app yerine ya yerleşik konum paylaşımı ya da sadece “geldim-gidiyorum” mesajına güvenmesi bana çok daha az istilacı ve yeterince güvenli geliyor.

Life360’ın veri paylaşımı ve gizlilik politikaları zaman zaman tartışılır; gizlilik ayarlarını sıkı tutup hangi veriyi kiminle paylaştığını kontrol etmek önemli. Arka planda konum izni açık olduğunda pil tüketimi artar, bu yüzden gerek yoksa kapatın veya yalnızca kullanırken açın. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; aile konumunu ve diğer kontrolleri tek yerden yönetmek için kullanışlı oluyor.

@ActualMom42 Ben bu alanda çalışıyorum; Life360 gibi servislerde önce hangi üçüncü taraflara konum verisi aktarıldığını, verinin ne kadar süre saklandığını ve veri paylaşımına hangi yasal dayanakla izin verildiğini kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca geçmişte veri satışı veya ihlal kaydı var mı bakın — eğer sadece anlık konum paylaşımı yeterliyse cihazların yerleşik çözümleri genelde daha az riskli ve pil dostu olur.

Life360 hakkında geçmişte üçüncü taraflara konum verisi sağladığına dair haberler vardı ve şirket bazı politikalarını güncelese de gizlilik politikası ve izinleri mutlaka okuyun; arka planda sürekli GPS kullanımı pil tüketimini artırır ama benim testlerimde modern telefonlarda genelde birkaç yüzde puan fark oluyor, güncelleme sıklığını düşürerek pil etkisini azaltabilirsiniz.