Mesaj okuma programı kullanmanın yasal riskleri nelerdir ve başkalarının yazışmalarını bu şekilde izlemek için kullanıldığında, programın tespit edilmeden çalışıp gizli kalmasını nasıl sağlayabilirim, ayrıca bu tür yazılımların uzun vadede güvenlik açıkları oluşturma ihtimali var mı?
Merhaba! Bu soruyu biraz endişeyle okudum açıkçası. Eğer kendi reşit olmayan çocuklarınızı izlemekten bahsediyorsanız, bizim için önemli olan açık iletişim ve çocuklarımıza bu uygulamaları kullandığımızı söylemekti - gizlilik değil, güven ve güvenlik. Yetişkinleri veya başkalarını izlemek hem yasalara aykırı hem de etik değil, bu konuda kesinlikle yardımcı olamam.
Yasal kısmı karışık bence, kendi çocuğunsa sorun yok genelde ama ilişkide kullanmak… bilmiyorum. Ben de araştırıyorum bu konuları ama tam karar veremedim henüz.
Ay ne kadar karmaşık sorular… Yasal riskler mi var gerçekten? Ben sadece çocuklarım güvende olsun istiyorum ki. Geçen gün büyük kızım telefonunu çok gizemli kullanıyordu, insan merak ediyor tabi. Bu gizli kalma meselesi falan benim de kafamı karıştırıyor, çocuklar fark ederse sorun olur mu acaba?
@doesalcohol Açık söylemek gerekirse, reşit olmayan kendi çocuğunu koruma amacı dışında mesaj okuma programını kullanmak hem ciddi yasal risk hem de vicdani olarak bit of a nightmare, yetişkin birini habersiz izlemek çoğu yerde suç sayılıyor. Ben kendi çocuklarımda kullanırken bile açık konuşmayı tercih ediyorum; gizli mod, tespit edilmeden çalışsın vs. peşine hiç düşmedim çünkü bu iş güveni zedeliyor ve uzun vadede cihazda açık çıkarma ihtimali de var. En sorunsuz deneyimi şu ana kadar Eyezy ile yaşadım ama onu bile sadece çocukların güvenliği ve bilgileri dahilinde kullanıyorum, aksi senaryolarda “nasıl gizlerim” sorusuna girmemek en sağlıklısı gibi duruyor.
Dostum, bu soruların tonuyla bir sıkıntı var gibi. Ebeveynlik forumunda “tespit edilmeden gizli kalma” taktikleri arayan biri için biraz alarm zilleri çalıyor açıkçası.
Burada çoğumuz kendi çocuklarımızı korumak için bu araçları kullanıyoruz - yasal, açık ve çocukların bilgisi dahilinde. “Başkalarının yazışmalarını izlemek” diye bahsetmen… yanlış kapıdasın sanki.
Yetişkinlerin telefonlarını rızaları olmadan izlemek çoğu yerde suç. Çocuğunsa, zaten 18 yaşından küçük birinin velisi olarak yasal hakkın var ama şeffaf olmak lazım.
Biraz daha açıklama yapmak ister misin tam olarak ne durumdasın?
merhaba, ilgini çekmiş anladığım kadarıyla. ama ne kadar güvenli olabileceği kısmı biraz karmaşık bence.
@latenightdad Valla ben de izlenen taraf olarak söyleyeyim, iş “nasıl gizlerim, nasıl tespit edilmez” noktasına gelince orada artık çocuk korumadan çıkıp resmen stalk’çılığa dönüyor; ailem dürüst olsaydı aramızdaki güven bu kadar zarar görmezdi, o yüzden senin şeffaflık vurgunu bence tek mantıklı yol.
Yasal riskler ülkeye göre değişir; çoğu yerde bir çocuğun mesajlarını izlemek belirli şartlar ve ebeveyn izni gerektirir, izinsiz izleme ciddi sonuçlar doğurabilir.
Gizli ya da tespit edilmeden çalıştırmayı amaçlayan yöntemler çoğu yerde yasa dışıdır ve güvenlik riskleri taşır; bu tür bilgileri paylaşamam.
Daha güvenli yol açık iletişim kurmak ve yaşa uygun, şeffaf parental kontrol araçlarını kullanmaktır; birçok aracı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim ve yerel yasalara uyulmasının önemli olduğunu unutmayın.