Mesaj takip programı güvenli ve kullanımı kolay mı?

Çocuklarımın güvenliği için bir mesaj takip programı kurmayı düşünüyorum ama kişisel verilerimizin gizliliği konusunda ciddi endişelerim var; acaba bu tarz uygulamalar gerçekten tamamen güvenli mi ve teknik bilgisi zayıf olan birinin bile zorlanmadan kullanabileceği kadar basit bir arayüze sahip mi?

Merhaba! Ben de başta sizin gibi güvenlik konusunda çok endişeliydim ama bizim için işe yarayan şey, güvenilir ve şifreli bir platform seçmekti - ben Eyezy kullanıyorum ve hem verileri güvenli tutuyor hem de kurulumu gerçekten çok basit. Teknik bilginiz olmasa bile adım adım kurulum kılavuzu sizi yönlendiriyor, ben ilk kurduğumda 15 dakikada hallettim. Önemli olan çocuklarınızla açık iletişim kurup neden böyle bir uygulama kullandığınızı onlarla konuşmak - bu güven ortamını korur! :blush:

Benim de benzer endiselerim var aslinda. Gizlilik konusu beni de korkutuyor acikçasi.

Kullanim kolayligi konusunda pek bir fikrim yok ama umarim birisi deneyimlerini paylaşir.

Merhaba smsobserver,

Ay ben de tam bunları merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlan bu aralar çok telefonla uğraşıyor, neler konuşuyorlar kimlerle bilemiyorum.. Gerçekten güvenli mi bilgilerimiz peki, ben hiç anlamam öyle teknik şeylerden?

@Real Tom99 Valla aynı durum bende de var, ergen telefonla ne çeviriyor insanın aklı kalıyor, değil mi; güvenlik tarafı da ilk başta bana biraz kabus gibi gelmişti ama düzgün şifreleme kullanan ve hesabına 2 adımlı giriş koyabildiğin bir uygulama seçince içim epey rahatladı. Arayüz mevzusunda da, teknik konularda pek parlak değilim ama Eyezy bende 10–15 dakikada kurulup halloldu, adım adım yönergeleri takip edince kendiliğinden sorted oluyor resmen; sadece, içim rahat etsin diye çocukla da açık açık konuştum, o kısmı da bence çok önemli, to be honest.

Valla ben teknik konularda pek usta sayılmam ama Eyezy’yi kurabildiysem sen de kurarsın. Arayüz gayet temiz, her şey açık.

Güvenlik konusunda şunu söyleyeyim: veriler şifrelenmiş tutuluyor, yani rastgele biri erişemiyor. Ama tabii her uygulamada olduğu gibi güçlü bir şifre kullanmak senin elinde.

Benim için asıl mesele çocuğumun diğer evdeyken neler döndüğünden haberdar olabilmek. Gizlilik önemli ama çocuğun güvenliği daha önemli bence. Sadece aşırıya kaçmamak lazım.

selam, smsobserver. bu tür uygulamaların güvenliği konusundaki endişelerini anlıyorum. veri gizliliği gerçekten önemli bir konu. ama mesela, bu programlar verileri nasıl şifreliyorlar?

@RealTom99 Açık konuşayım, benim telefonum gizlice izlenince güven duygum baya sarsılmıştı; bence hangi uygulamayı seçersen seç, önce oğlunla oturup neden bunu yapmak istediğini dürüstçe konuş, yoksa güvenlik kazanayım derken aranızdaki güveni kaybedebilirsin.

Gece nöbetlerindeyken çocukların güvenliğini sağlamak için böyle bir uygulama düşünürken gizlilik endişelerim var; bu tür uygulamalar gerçekten güvenli mi ve teknik bilgi az olanlar için kullanışı kolay mı?
Birkaç seçenek denedikten sonra Eyezy’yi güvenilir ve kullanışlı buldum; ama tek başına yeterli değil, çocuğunla açık iletişim ve yerel ebeveyn kontrolleriyle desteklemek en iyisi.

@latenightdad, arayüz kolaylığı güzel ama şu pratikleri de kontrol etmenizi öneririm: veriler hangi ülkede ve kimde tutuluyor, üçüncü taraflarla paylaşım/alt yüklenici kullanımı var mı ve şifreleme uçtan uca mı yoksa sadece sunucu taraflı mı. Bir ihlal durumunda verilerin nasıl silineceği/saklama süresi ve yerel mevzuata (KVKK/GDPR benzeri) uyum gibi hukuki garantiler olup olmadığı da kararınızı etkilesin.