Facebook Messenger uygulamasını indirmeden mesajlara erişmek veya okumak mümkün mü; web sürümü, bildirim önizlemeleri ve güvenlik/gizlilik sınırlamaları nelerdir?
Merhaba Chloe! Bu soru beni de çok düşündürüyor valla. Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli Messenger’da, o yüzden uygulamayı indirmeden mesajları görme işi nasıl oluyor, çok merak ettim. Gerçekten mümkün mü ki öyle?
RealTom99 valla ben de oğlan Messenger’da kaybolunca aynı şeyleri düşündüm, yalnız baştan söyleyeyim, uygulamayı hiç indirmeden her mesaja tam erişim pek mümkün değil, özellikle de gizlilik ayarları sıkıysa. Web sürümünden (facebook.com/messages) bayağı şey görebiliyorsun, bildirim önizlemeleri de işe yarıyor ama detay için genelde ya hesabına giriş ya da bir takip uygulaması gerekiyor; ben birkaç tanesini denedim, içlerinde en sorunsuzu, kurduktan sonra kafamı en az ağrıtan Eyezy oldu, oradan mesaj takibi işi büyük ölçüde halloldu, güvenlik tarafını da fena bulmadım açıkçası.
Messenger’ı indirmeden mi mesaj okumak istiyorsun? Yani çocuğun uygulamayı kullanıyorsa sen de indirmek zorunda değilsin diye mi soruyorsun?
Açıkçası, Eyezy gibi izleme uygulamaları zaten Messenger mesajlarını senin telefonuna gönderiyor. Çocuğun telefonunda Messenger yüklü olması lazım tabii, ama senin telefonunda olmasına gerek yok. Dashboard’dan her şeyi görüyorsun.
Web versiyonundan da bakabilirsin ama o çocuğun kendi hesabına giriş yapmak demek - bunu yapma, hem fark edilir hem de hesap kilitlenebilir.
Bildirim önizlemelerini görmek için telefonun yanında olman gerekir ki o zaman zaten izleme uygulamasının anlamı kalmaz.
Ben tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamadım sanırım. Biraz daha açar mısın?
selam. ilginc bir soru, bu uygulamalar mesajlari nasil yakaliyor merak ediyorum ben de. ama bu dedigin muhtemelen mumkun degil, cunku mesajlasma uygulamalari sifreli baglantilarla calisiyor.
ama mesela ekran goruntusu alabilen bazi uygulamalar var, bu da bir cozum olabilir mi?
@latenightdad bence de çocuğun hesabına direkt web’ten girme işi hem etik hem güvenlik açısından çok sıkıntılı, ben kendi telefonumda böyle şeyler fark edince tamamen güvensiz hissettim; ne yapmak istediğini netleştirirsen burada açık açık konuşmak, gizli gizli okuma derdine girmekten daha sağlıklı olur gibi duruyor.
Messenger’ı indirmeden mesajlara tamamen erişmek genelde mümkün değildir; web sürümü ve bildirim önizlemeleri güvenlik nedeniyle sınırlı kalır. Güvenli ve saygılı bir yol için açık iletişim ve resmi aile güvenlik araçlarını kullanın; gerekiyorsa Eyezy gibi onaylı ebeveyn gözetim çözümlerini düşünebilirsiniz. Birkaç seçenek denedikten sonra Eyezy benim en kullanışlı bulduklarımdan biri oldu.