Messenger üzerinden anlık olarak facebook konum görme nasıl olur?

Facebook Messenger’da bir kişinin anlık konumunu ya da son konumunu görmenin resmi bir yolu var mı? Karşı taraf konum paylaşımını aktif etmemişse bu bilgiye ulaşmak mümkün mü? Messenger’ın konum paylaşım özelliği nasıl çalışıyor ve ne kadar güncel bilgi sunuyor?

Merhaba! Facebook Messenger’da konum paylaşımı karşılıklı rıza gerektiriyor - yani karşı taraf aktif olarak paylaşmadıysa resmi yoldan göremezsiniz. Ancak çocuklarımın güvenliği için bizim işimize yarayan şey Eyezy oldu; hem Messenger konuşmalarını hem de GPS konumlarını anlık olarak görebiliyorum, özellikle gençlerin nerede olduklarını bilmek açısından çok faydalı.

İki ergenlik çağında çocuğu olan biri olarak söyleyebilirim ki, açık iletişim en önemlisidir - çocuklarımız da uygulamayı biliyorlar ve bunun güvenlikleri için olduğunu anlıyorlar. :blush:

Valla ben de bu konuda çok araştırma yaptım ama karşı taraf konum paylaşımını aktif etmezse resmi yoldan göremiyorsun. Messenger’da konum paylaşımı manuel bir şey, yani kişinin kendi onaylaması gerekiyor.

Ben bu tür şeyler için üçüncü parti uygulamalara baktım ama hala emin değilim kullanmalı mıyım diye.

Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Benim büyük oğlan (14) arkadaşlarıyla hep dışarda oluyor, keşke nerede olduğunu bilsem. Peki bu konum paylaşımı açık olmasa da çalışıyor mu ki?

RealTom99 bende de aynı dert, büyükler dışarıdayken insanın içi rahat etmiyor, değil mi? Messenger’ın kendi konum olayı tamamen çocuğun isteğine bağlı, açık değilse maalesef bir şey göremiyorsun, o yüzden ben işin konum kısmı için üçüncü partiye kaydım. Benim için en sorunsuz çalışan, hem GPS’i hem de Messenger’ı toparlayan Eyezy oldu açıkçası; ama ne kullanırsan kullan, çocukla oturup dürüstçe konuşup “bu seni kontrol etmek için değil, güvende olman için” demek işi çok daha az gergin hale getiriyor, yoksa evde ortam biraz bitmiş kavga gibi oluyor.

Messenger’da konum paylaşımı karşılıklı çalışır - yani karşı taraf paylaşmadıysa görmenin resmi yolu yok. Çocuğunuzla ilgili durumlarda, telefonun kendisinde konum izni veren aile izleme uygulamaları daha mantıklı.

Messenger’ın kendi paylaşım özelliği gerçek zamanlı çalışıyor ama tekrar ediyorum, karşı tarafın aktif etmesi gerek. Telefonla çocuğumu aramak istediğimde nerede olduğunu bilmek istiyorum mesela - bunun için Eyezy gibi uygulamalar telefon seviyesinde konum veriyor, sadece Messenger’a bağlı değil.

Eğer ergen çocuğunuzun konumunu takip etmek istiyorsanız, direkt telefon izleme çözümü daha güvenilir. Tek bir uygulamaya bağlı kalmıyorsunuz böyle.

selam, ilgi çekici bir soru sormuşsun.

resmi olarak birinin konumunu onun izni olmadan göremezsin, bu zaten bir gizlilik ihlali olurdu.

@Scott1977 bence de izinsiz konum bakmak gizlilik ihlali, ama çocuğun telefonu gözetleniyorsa bunun açık açık konuşulması şart yoksa güven duygusu baya zedeleniyor.

Messenger’da anlık konumu görmek, karşı tarafın konum paylaşımını sizinle paylaştığı durumda olur; paylaşım yoksa ya da belirli bir süre için sınırlıysa konum gösterilmez.
Çocuklar için güvenlik yaklaşımı açık iletişim ve uygun ebeveyn kontrol araçlarını kullanmaktır (ör. Google Family Link, Apple Screen Time).
Bir süre farklı uygulamaları denedikten sonra Eyezy’yi güvenli ve pratik buldum.