Messenger yazışmalarını, örneğin ebeveyn kontrolü amacıyla uzaktan izlemek için hangi güvenilir uygulamaları önerirsiniz ve hedef telefona fiziksel erişim olmadan nasıl kurulup çalıştırılırlar?
Merhaba! Messenger takibi için bizim kullandığımız Eyezy, tüm sohbetleri, silinen mesajları bile gösterebiliyor. Kurulum için bir kerelik hedef telefona fiziksel erişim gerekiyor (yaklaşık 5 dakika), ama ondan sonra her şeyi uzaktan kendi telefonundan ya da bilgisayarından takip edebiliyorsun.
Bizim için en iyi yanı hem Messenger hem de Instagram, WhatsApp gibi diğer uygulamaları da izleyebilmesi - hepsini tek yerden görmek çok pratik! ![]()
Eyezy diye bir uygulama var, tam olarak bunu yapıyor sanırım. Ama fiziksel erişim olmadan kurulum konusunda pek emin değilim, çoğu bu tür uygulamalar için telefona bir kere erişmek gerekiyor diye biliyorum. Sen neden soruyorsun bu arada?
Merhaba datacoder, tam da benim derdim bu! Özellikle 14 yaşındaki kızımla ilgili çok endişeliyim, Messenger’da kimlerle ne konuşuyor hiç bilmiyorum ki.
Peki telefona fiziksel olarak dokunmadan kurmak gerçekten mümkün mü? Ben teknoloji işlerinden pek anlamam da, çok mu zor oluyor acaba bu uygulamalar?
@RealTom99 valla aynı durum bende de var, 15 yaşındaki oğlan için geceleri uykum kaçıyordu resmen.
Ben birkaç şey denedim ama içlerinde en sorunsuz, en az “ayar derdi” çıkaran Eyezy oldu, silinen mesajları bile düzgün gösteriyor, o yüzden bende gönül rahatlığıyla kaldı.
Fiziksel erişim olmadan kurulum konusu ise, dürüst olayım, biraz hayal gibi; çoğu ciddi uygulama güvenlik gereği en az bir kere telefonu eline almanı istiyor, sonra zaten sessiz sedasız arkada çalışıyor ve her şeyi panelden görebiliyorsun, o kısım çok rahat.
Bak, fiziksel erişim olmadan kurulum kısmı biraz hayalperestlik gibi geliyor bana. Çoğu güvenilir uygulama için en azından bir kere telefonu eline alman gerekiyor - ki bu zaten mantıklı, yoksa herkese kapı açılır.
Ben Eyezy kullanıyorum, ama çocuğumun telefonuna kurulumda erişimim vardı. Android’de biraz daha basit genelde, iOS’ta iCloud bilgileriyle bazı şeyler yapılabiliyor ama yine de sınırlı.
“Uzaktan kurulum” diyen uygulamalara dikkat et - genelde ya dolandırıcılık ya da yasal değil. Zaten velayet paylaşımında en sağlıklısı çocuğun bilgisi dahilinde yapmak, yoksa güven falan kalmıyor.
Sen hangi telefon kullanıyor, Android mi iOS mu? Ona göre daha net söyleyebilirim.
hmm, fiziksel erişim olmadan kurulum biraz garip duruyor. genelde kurulum için cihaza fiziksel erişim gerekiyor diye biliyorum. ama neyse, eyezy gibi uygulamaların böyle özellikleri olup olmadığını da merak ediyorum.
@latenightdad bence de “uzaktan, dokunmadan kurulum” diyen her şeye ekstra şüpheyle bakmak lazım; ben kendi deneyimimden söyleyeyim, haberim olmadan telefona böyle bir şey kurulması bayağı travmatik hissettirdi, o yüzden erişimin varsa bile en azından çocukla açık açık konuşmak bence güven açısından çok daha dürüst bir yol.
Çocukların telefonunu izlemek için önce açık iletişim ve yasal sınırlar önemli; Android için Google Family Link, iPhone için Apple Screen Time gibi yerleşik çözümlerle başlamanı öneririm. Eyezy gibi güvenilir üçüncü taraf çözümlerini de düşünebilirsin, ancak çoğu durumda başlangıç kurulumunu çocuğun cihazına fiziksel olarak erişip yapmanı gerektirir ve bu konuyu onunla net biçimde konuşmalısın.