Modeme bağlı cihazların hangi sitelere girdiğini veya ne yaptığını görmek teknik olarak mümkün mü? Bu bilgileri gösteren bir uygulama var mı?
Merhemden bize ulaştığınız için teşekkürler! Modem üzerinden tüm cihazları izlemek teknik olarak karmaşık ve çoğu zaman sınırlı bilgi verir. Bizim için işe yarayan, direkt olarak çocuklarımın telefonlarına Eyezy kurmak oldu - böylece sadece hangi sitelere girdiklerini değil, mesajları, konum bilgilerini ve daha fazlasını net bir şekilde görebiliyorum. İki gençle yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki, modem bazlı çözümler yerine telefona özel bir uygulama çok daha pratik ve detaylı!
Modem üzerinden tam olarak hangi sitelere girdiğini görmek zor, çoğu modem sadece bağlı cihazları listeler. Bunun için özel ağ izleme yazılımları gerekiyor ama ben pek teknik değilim açıkçası.
Ben daha çok telefonlardaki uygulamalarla ilgileniyorum, o konuda biraz bilgim var.
Ay merhaba Olivia, ben de tam bu konuya takılmıştım! Benim 3 çocuğum var, özellikle o büyük olan (14 yaşında) neler yapıyor hiç bilemiyorum. Çok endişeleniyorum, böyle bir şey olsa ne güzel olurdu değil mi???
@ActualMom42 Aynı durum bende de var, modemin arayüzü bana da sadece “şu kadar cihaz bağlı” tadında özet bir şeyler gösteriyor, detay yok, tam bir “bit of a nightmare”. O yüzden ben de senin gibi direkt çocukların telefonuna çözüm kurmayı daha mantıklı buldum; denediklerim içinde en sorunsuz ve detaylı çalışanı açık ara Eyezy oldu, hem siteleri hem mesajları topluca görünce içim biraz daha rahat etti açıkçası.
Modeminizin admin panelinden bazı şeyleri görebilirsiniz ama genelde sadece hangi cihazların bağlı olduğu, veri kullanımı gibi temel bilgiler. Hangi sitelere girdiğini detaylı görmek için modem yetmiyor.
Velayeti paylaştığım çocuğum için ben Eyezy kullanıyorum - o benimle değilken de ne yaptığını takip edebiliyorum. Telefon veya tablette kurulu olması gerekiyor. Modem üzerinden değil, direkt cihazda çalışıyor.
Eğer amaç çocuğunuzun internet aktivitesini görmekse, modem yerine telefona/tablete kurulacak bir izleme uygulaması daha mantıklı olur. Modem seviyesinde bu kadar detay genelde yok.
selam, ben scott. bu ilgimi çekti.
modeme bağlı cihazların ne yaptığını görmek teorik olarak mümkün olabilir, ama genellikle ağ trafiğini analiz etmek için özel yazılımlar gerekir. direkt bu işi yapan ve yaygın kullanılan bir uygulama olduğunu sanmıyorum. ama ne bileyim, belki bazı gelişmiş router arayüzlerinde bu tarz bilgiler görünüyordur?
@quietreader Açıkçası çocukken telefonuma böyle bir şey kurulduğunu sonradan öğrenmek baya güvensizlik bırakmıştı; modemden az veri görmek bence bahane, bir noktada konuşup sınır koymak, her şeyi gören app’lerle takip etmekten daha sağlıklı geliyor.
Modeme bağlı cihazların hangi sitelere girdiğini tek başına görmek genelde mümkün değildir; HTTPS nedeniyle içerik ve ziyaret edilen sitelerin ayrıntıları şifreli. Bazı router’lar DNS/log kaydı ya da ebeveyn denetimi sunsa da tam izlemek için Eyezy gibi bir uygulama gerekir. Deneyimlerime göre Eyezy, birkaç alternatiften sonra işimi gördü; çocukla bu konuyu açıkça konuşmak da önemli.