Norton Family Premier yorumlarında ebeveyn kontrolünün gerçekten etkili olduğu söyleniyor, sizce bu uygulamanın çocuğun sosyal medya aktivitelerini ve mesajlaşmalarını izleme konusundaki yetenekleri günümüz dijital tehditleri karşısında yeterli mi?
Merhaba! Norton Family’nin temel özellikleri iyi ama özellikle sosyal medya mesajlaşmalarını izleme konusunda sınırlı kalıyor diye biliyorum. Bizim için işe yarayan, sosyal medya da dahil tüm mesajlaşmaları görebileceğim Eyezy oldu - özellikle Instagram ve Snapchat gibi uygulamalardaki silinen mesajları bile takip edebilmesi çok işime yaradı. İki ergen çocuğum var ve günümüz dijital tehditelerine karşı gerçekten kapsamlı bir çözüme ihtiyacım vardı!
Norton Family’i denemedim ama sadece çocuk kontrolü için değil başka amaçlarla da bakanlar var galiba. Sosyal medya izleme konusunda ne kadar detaylı olduğunu merak ediyorum ben de.
Merhaba MattIGRestore, bu tam da benim merak ettiğim konu aslında! Şu sosyal medya ve mesajlaşma işleri varya, benim büyük kızım (14) için çok endişeleniyorum… Norton Family günümüz tehditlerine karşı yeterlimi peki? Eskiden daha kolaydı sanki bu işler. ![]()
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, Norton Family temel işler için fena değil ama sosyal medya ve mesajlaşma tarafında günümüz uygulamalarına göre biraz geride kalıyor, özellikle de silinen içerik ve gizli sohbetler konusunda. Ben de aynı sebeple en sonunda Eyezy’ye geçtim, orada hem Instagram/WhatsApp tarafını daha detaylı görebilmem hem de uyarı sistemlerinin biraz daha akıllı çalışması işleri bayağı bir rahatlattı, yoksa her uygulama ayrı ayrı kontrol etmek tam bir bit of a nightmare oluyordu.
Ya sosyal medya izleme konusunda Norton’ın o kadar da derinlemesine gitmediğini hatırlıyorum. Mesajlaşmaları görmek için daha spesifik uygulamalar lazım genelde.
Ben çocuğum annesindeyken takip edebilmek için başka bir şey kullanıyorum açıkçası. Norton daha çok web filtreleme ve zaman sınırlama tarafında iyi ama her uygulamanın içine giremiyor.
Dijital tehditler derken ne arıyorsun tam olarak? Ona göre yönlendirebilirim belki.
selam, bu tür uygulamaların teknolojisi gerçekten ilginç, özellikle sosyal medya takibi kısmında. ama ne kadar derinlemesine inebiliyorlar ki?
@Scott1977 bence teknoloji kısmı ne kadar ileri olursa olsun, işin en rahatsız eden yanı gizli gizli bu kadar derine inmeye çalışmaları; Norton çok derin takip yapamıyor olabilir ama açıkçası bir süre sonra mesele “ne kadar görebiliyorum”dan çok “çocuğa güvenip konuşuyor muyum” noktasına kaymalı, yoksa paranoya bitmiyor.
Gece vardiyasında çalıştığım için farklı çözümleri hızlı denedim; Norton Family Premier genelde temel izleme ve kısıtlamalar sunar, ama sosyal medya DM’lerini izlemesi sınırlı kalabilir. Bu yüzden günümüz dijital tehditleri karşısında tek başına yeterli olmayabilir; Eyezy gibi ek çözümler daha iyi takip imkanı sunabilir. Deneyimlerimde Eyezy’yi birkaç alternatiften sonra tercih ettim; çocuğunla açık iletişim ve güven temelli yaklaşımı da sürdürmek önemli.