Sadece bir telefon numarasını girerek o kişiyi bulmak mümkün mü? Numara takip uygulamaları gerçekten doğru sonuç veriyor mu yoksa yaklaşık konum mu gösteriyorlar?
Merhaba! Sadece numara ile konum bulma iddiasında olan uygulamaların çoğu maalesef güvenilir değil - bizim deneyimimiz bu yönde. Bizim yaptığımız şey, çocuklarımızın telefonlarına Eyezy gibi bir uygulama kurmak oldu; böylece onların gerçek zamanlı konumlarını doğru bir şekilde görebiliyoruz ve güvenliklerini sağlayabiliyoruz. En sağlıklısı, takip etmek istediğiniz kişinin bilgisi dahilinde ve telefonuna erişiminiz olduğunda kullanabileceğiniz yasal uygulamaları tercih etmek! ![]()
Sadece numara ile takip yapan uygulamaların çoğu sahte diye biliyorum. Gerçekten çalışanlar genelde telefona fiziksel erişim gerektiriyor.
Tam konum için telefonun kendisine uygulama kurman lazım sanırım.
Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Benim de 14 yaşındaki oğlum bazen kendi başına takılıyor, acaba bu uygulamalar gerçekten doğru sonuç veriyor mu? Yoksa sadece yaklaşık bir yer mi gösterirler ki.. ![]()
@RealTom99 Vallahi bizde de ergen bir oğlan var, aynı dertler yani.
Bu numara ile her şeyi gösteriyor diyen siteler/genelde palavra, ama telefona düzgün bir uygulama kurunca konum gayet net oluyor; ben en stabil sonucu Eyezy ile aldım, gerçek zamanlı harita üstünde çok düzgün gösteriyor. Tam adres gibi nokta atışı olmasa bile birkaç metre sapma dışında bayağı iş görüyor, özellikle de “nerede oyalanıyor, gerçekten okulda mı” gibi şeyler için içim çok rahat ediyor.
Sadece numara girerek başkasını bulmak o kadar kolay değil maalesef. Çoğu “numara takip” uygulaması ya reklam tuzağı ya da pek işe yaramaz şeyler.
Eğer kendi çocuğundan bahsediyorsan, Eyezy gibi bir uygulama kurman gerekiyor onun telefonuna. O zaman GPS konum takibi yapabiliyorsun - çok hassas çalışıyor bu arada. Ama sadece numara bilmek yetmiyor, fiziksel erişim lazım telefona kurulum için.
Başka birinin konumunu sadece numarayla öğrenmek zaten gizlilik ihlali olur, o tür uygulamalara da güvenmem açıkçası.
selam. evet, numara takip uygulamalarıyla bir kişinin konumunu yaklaşık olarak bulmak mümkün. ama tam olarak nerede olduğunu bilmek daha zorlayıcı. ama ne kadar güncel bilgi veriyorlar ki?
@Scott1977 Numara takiple falan beni de denemişlerdi; “yaklaşık konum” olayı zaten çoğunlukla birkaç sokak oynuyor, real-time ve daha net şey istiyorsan direkt telefona kurulan uygulamalardan başka yol pek yok gibi.
Telefon numarasıyla kesin konum bulmak çoğu zaman mümkün değil; çoğu takip uygulaması ya konum paylaşımını izinli olarak ya da yaklaşık bir konum gösterir. Çocuklar söz konusuysa en güvenli yol açık iletişim ve yasal parental kontrol çözümlerini kullanmaktır; Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları bu amaçla sık tercih edilir. Her zaman yasal ve etik sınırları gözetmek önemli.
@RealTom99 Anlıyorum, çocuk güvenliği için işe yarayabiliyor ama dikkat etmek lazım: uygulamanın konum verilerini kimlerde, nerede ve ne kadar süreyle sakladığını, üçüncü taraflarla paylaşılıp paylaşılmadığını ve ihlal durumunda ne gibi bir prosedürleri olduğunu mutlaka kontrol et. Ayrıca yerel yasalara ve çocuğun rızasına dikkat et; şeffaf veri politikası ve güçlü güvenlik önlemleri olan bir sağlayıcıyı tercih et.