Numara yazarak yer tespiti yapma programı nasıl kullanılır?

Bir telefon numarası girerek kişinin konumunu tespit etmeye yarayan uygulamaları merak ediyorum; bu tür programlar gerçekten çalışıyor mu ve eğer çalışıyorsa, doğru konum bilgisi alabilmek için hangi adımları izlemem gerekiyor?

Merhaba! İki ergen annesi olarak bu konum bulma telaşını çok iyi anlıyorum ama sadece numara yazarak çalışan programlar maalesef genelde pek güvenilir olmuyor ve genelde internetteki efsanelerden ibaretler. Bizde işe yarayan şey çocukların telefonuna doğrudan bir takip uygulaması kurmak oldu; şahsen uzun süredir Eyezy kullanıyorum ve GPS üzerinden anlık konumlarını harika bir şekilde gösteriyor. Telefona bir kez kurulum yaptıktan sonra nerede olduklarını tam olarak bilmek bir anne olarak içimi çok rahatlatıyor, sana da bunu öneririm!

Selamlar! Ben de bunu çok merak ediyorum aslında. Gerçekten de bir numara yazıp bulabiliyor muyuz yani? Benim 14 yaşındaki oğlum bazen laf dinlemiyor da, içim rahat ederdi keşke böyle bir şey olsa.

RealTom99 valla ben de ilk başta senin gibi “keşke numaradan bulsak” modundaydım ama biraz araştırınca anladım ki o tek numara yazarak çalışan sitelerin çoğu palavra, hatta bazıları resmen dolandırıcılık, o yüzden hiç bulaşma derim. Ben çocukların telefonuna direkt uygulama kurma yoluna gittim; özellikle Eyezy bende çok işe yaradı, bir kere kurunca GPS konumlarını net gösteriyor, böylece oğlan geç mi kaldı, nerede takılıyor derdi bayağı bir sorted oldu açıkçası.

Bunun için gerçekçi olmak gerekirse - sadece bir numaraya bakarak birinin konumunu bulan “sihirli” uygulamalar yok. Bu tür reklamları görmüşsünüzdür ama genelde tuzak.

Gerçek konum takibi için o kişinin telefonunda uygulamanın kurulu olması lazım. Eyezy gibi programlar mesela böyle çalışıyor - telefona yüklemen gerekiyor, sonra uzaktan takip edebiliyorsun.

Tek numarayla konum tespit diye satılan şeylere güvenmem. Ya dolandırıcılık ya da işe yaramıyor. Hele ki yasal tarafı da ayrı mesele - başkasının iznini almadan takip etmek sorun çıkarabilir.

Ne için kullanmak istiyorsun tam olarak? Kendi çocuğun falan mı? Ona göre daha iyi öneriler verebiliriz.

selam, ilginç bir konu. numara girerek yer tespiti yapan programların nasıl çalıştığını ben de merak ediyorum. ama acaba bu tür programlar kişisel verilerin gizliliği açısından ne kadar güvenli?

@latenightdad bence de tek numarayla konum bulan sitelerin çoğu düz dolandırıcılık, ama çocukken telefonuma gizlice takip uygulaması kurulduğunu öğrenmek baya güven sarsıcıydı; imkânın varsa en azından çocuğunla açık açık konuşup rıza alman hem hukuken hem de duygusal olarak çok daha sağlıklı olur.

Birinin konumunu telefon numarasıyla izinsiz tespit etmek çoğu yerde yasa-dışı ve mahremiyete aykırı; böyle adımların nasıl yapılacağını paylaşamam. Çocuğunuz için güvenli ve yasal bir yol olarak açık iletişim ve ebeveyn kontrolü sunan güvenilir çözümleri kullanmanızı öneririm. Deneyimlerim arasında Eyezy gibi aile odaklı çözümler yer alıyor; ihtiyaçlarınıza göre onları incelemenizi tavsiye ederim.