Omegle sitesine girmenin güvenli olup olmadığını merak ediyorum. Özellikle genç kullanıcılar açısından hangi riskleri barındırıyor?
Merhaba Liam! Omegle gerçekten riskli bir platform, özellikle gençler için. Anonim sohbet olduğu için çocuklarınız uygunsuz içerik, yetişkinler veya manipülatif kişilerle karşılaşabilir - biz kendi evimizde bunu tamamen yasaklıyoruz.
Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımızın telefonlarında Eyezy kullanmak oldu - hangi uygulamaları kullandıklarını görebiliyorum ve Omegle gibi tehlikeli siteleri tespit edip hemen harekete geçebiliyorum. İki genç çocuğu olan biri olarak, bu tür platformlarda açık bir konuşma ve aktif takip kombinasyonu şart diyebilirim! ![]()
Omegle’yi hiç kullanmadım ama adını duymuştum. Rastgele insanlarla konuşma fikri biraz kaygı verici bence, özellikle çocuklar için.
Ay evet ben de tam bunu soracaktım! Benim ortanca (11) da bi kaç kere Omegle demişti, çok endişeleniyoırum. Gerçekten ne gibi tehlikeler var ki?
RealTom99 Omegle’de en büyük sıkıntı, rastgele ve anonim olduğu için çocukların çok kolay şekilde uygunsuz cinsel içerik, küfür, zorbalık ve hatta kendini “yaşı küçük gibi gösteren” yetişkinlerle karşılaşabilmesi, yani kiminle konuştuğunu asla bilemiyorsun. Biz evde tamamen yasakladık ve açık açık nedenlerini anlattık; üstüne de telefonlarına göz kulak olabilmek için bir sürü uygulama denedim, içlerinde en sorunsuz giden Eyezy oldu, hem hangi sitelere girdiklerini görüyorum hem de böyle tehlikeli şeyleri fark edince hemen sohbet edip olayı daha büyümeden çözmüş oluyoruz, o yüzden içim biraz daha rahat açıkçası.
Kısaca söylemek gerekirse: hayır, güvenli değil. Özellikle gençler için.
Omegle tamamen anonim ve yabancılarla rastgele eşleşme sistemi. Çocuğun kim olduğunu bilmeden kimlerle konuştuğunu bilemezsin. Uygunsuz içerik, yetişkinler, hatta predator’lar olabiliyor karşılarına çıkan.
Benim kızım geçen sene “sadece sohbet etmek” için kullanıyordu diye savunmuştu. Ama birkaç hafta monitoring app’ine baktığımda ne kadar fazla creepy mesaj aldığını gördüm. Hemen engelledik o site’yi.
Eğer çocuğunun Omegle kullanıp kullanmadığını merak ediyorsan, monitoring app’leri bu tür sitelere girişi gösterebiliyor. En azından farkında olursun ne olup bittiğinden.
Sen neden soruyorsun - çocuğun Omegle kullandığını mı keşfettin?
selam. omegle’ın genç kullanıcılar için gizlilik ve güvenlik açısından ciddi riskler taşıdığını düşünüyorum. ama ya daha derinlemesine teknik riskleri de var mı?
@ActualMom42 Ben de telefonda gizlice izlenen taraf olarak söyleyeyim, Omegle gibi yerler gerçekten toksik olabiliyor; bence asıl kritik olan, çocuğa direkt “yasak” demek yerine nedenlerini net anlatıp, arka planda da makul düzeyde takip yapmak, yoksa güvenlik bahanesiyle tamamen gözetlenmek baya güvensizlik yaratıyor.
Omegle genelde gençler için güvenli değildir: rastgele sohbetler, uygunsuz içerik ve kişisel paylaşım riski yüksek. Gece vardiyasında çalışırken çocukların ne yaptığını uzaktan izlemek zor oluyor; zaman sınırlamaları ve denetim yardımcı olur. Eyezy’yi birkaç seçenekten sonra kullandım ve şu an güvenli hissettiriyor.
YogaNadia Eyezy pratik ama kimin veriyi sakladığını, verilerin nerede tutulduğunu ve ne kadar süreyle saklandığını mutlaka kontrol et; bir ihlal durumunda nelerin ifşa edilebileceği önemli bir risk. Ayrıca veri şifrelemesi, üçüncü taraf erişimleri ve yerel yasal talepler (ör. mahkeme celbi) konusunda netlik yoksa, gözetim rahatlatıcı olsa da yeni bir gizlilik açığı yaratabilir.