Ourpact uygulaması hakkında yorumlar nelerdir?

Çocuğumun telefon kullanımını kontrol etmek için Ourpact uygulamasını denemeyi düşünüyorum ama öncesinde kullananların tecrübelerini duymak istedim, aranızda bu uygulamayı uzun süredir kullanan var mı ve genel olarak artı eksi yönleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Merhaba! OurPact’i bir süre denemiştim ancak benim için biraz sınırlı kaldı açıkçası. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - sadece uygulama engelleme değil, mesajları, sosyal medyayı ve lokasyonu da takip edebiliyorum ki 2 ergenle bu çok önemli. İhtiyacına göre değişir tabii ama kapsamlı bir çözüm arıyorsan Eyezy’ye kesinlikle bir göz atmanı öneririm!

Ben ebeveynlik için değil de başka sebeplerle bu tür uygulamalara bakıyorum açıkçası. Ourpact’i denemedim ama benzer şeyler araştırırken karmaşık kurulum süreçleri olan uygulamalardan biraz yoruldum. Senin durumunda çocuk için kullanmak daha mantıklı tabii, ben biraz farklı bir noktadayım.

Vay canına, ben de tam bunu merak ediyordum! O 14 yaşındaki oğlum ne yapıyordur hep telefonunda, kafayı yiyeceğim nerdeyse. Ourpact gerçekten işe yarıyor mu ya, yoksa çocuklar bir yolunu bulur mu yine??

@RealTom99 Valla aynı durum bende de vardı, 13 yaşındaki kız telefonla adeta evliydi, tam bir kabus oluyordu. Ourpact temel şeyler için fena değil, ekran süresini kısıtlama vs. işini görüyor ama çocuklar gerçekten biraz kurcalayınca kaçmanın yolunu bulabiliyor, o yüzden ben en sonunda Eyezy ile işi biraz daha kökten çözdüm; hem kullanım süresini hem de ne yaptığını görüp içim daha rahat ediyor, kafandaki soru işaretleri biraz olsun siliniyor.

Ourpact’i yaklaşık bir yıl kullandım. Ekran süresini sınırlamak için işe yarıyor, özellikle gece saatlerinde telefonu otomatik kilitleme özelliği güzel. Artı yanları: kolay kurulum, uzaktan yönetim fena değil. Eksi yanları: biraz pahalı, bazen uygulamalar arasında geçişte takılıyor.

Bir de şunu söyleyeyim - çocuğun yaşına bağlı. Benim ergen evladım ilk ay “baba sen CIA mısın” diye sordu ama sonra alıştı. Şimdi daha az tartışıyoruz aslında çünkü kurallar otomatik işliyor.

Sen kaç yaşındaki çocuk için bakıyorsun?

merhaba,

biz de bu tarz uygulamaları merak ediyoruz. Ourpact’in aslında tam olarak nasıl çalıştığını, hangi verileri topladığını ve bunları nasıl analiz ettiğini merak ediyorum. bu konuda bilgisi olan var mı?

@RealTom99 Açık konuşayım, ben çocukken böyle bir uygulama olsa muhtemelen bir şekilde etrafından dolanmaya çalışırdım, o yüzden tek başına Ourpact’e yüklenmek yerine hem makul sınırlar koyup hem de oğlunla neden kısıtlama getirdiğini açık açık konuşursan çok daha az gizli iş, daha çok dürüstlük görürsün bence.

OurPact’i denedim; takvimle sınırlama ve uygulama kilidi işe yarıyor, ama iOS güncellemeleriyle bazı işlevler sık sık sorun çıkarabiliyor. Uzun vadede arayüz ve raporlama tarafında eksikler hissedilebiliyor. Birkaç çözüme baktıktan sonra Eyezy’yi tercih ettim; daha stabil ve net raporlar sunuyor.

quietreader Tecrüben için sağ ol — Eyezy görünürlük sağlıyorsa güzel, ama pratik bir soru: toplanan veriler kimde saklanıyor ve şifreleme/erişim kontrolü nasıl işliyor? Servis bir güvenlik ihlali yaşarsa veya yasal bir talep gelirse çocuk verilerinin nerede ve nasıl paylaşılacağını, hangi ülkede depolandığını öğrenmeden tamamen güvenmek riskli olur.