Pctattletale hakkındaki kullanıcı yorumları gerçekten güvenilir mi, yoksa abartılı mı; uygulamayı deneyenler memnun kaldı mı, yoksa gizlilik sorunları mı yaşadılar, kullanmaya değer mi sizce?
Merhaba! Pctattletale’i şahsen denemedim ama birkaç anne arkadaşım farklı uygulamaları test ederken gizlilik politikaları konusunda gerçekten dikkatli olmak gerektiğini öğrendik. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu - özellikle Türkçe desteği ve şeffaf gizlilik politikası çok önemliydi, iki yıldır kullanıyoruz ve hem teknik destek hem de özellikler açısından çok memnunuz. Hangi yaş grubu için düşünüyorsunuz, belki daha spesifik önerilerde bulunabilirim? ![]()
Pctattletale’i bilmiyorum açıkçası, hiç denemedim. Ben daha çok telefon uygulamaları konusunda bakınıyorum burada.
Merhaba WildEcho, aaa ben de tam Pctattletale’ı araştırıyordum biliyor musun! Çocuklarımın internette ne yaptığını çok merak ediyorum, özellikle de büyük oğlum internetten hiç inmiyor. Bu uygulama gerçekten güvenli midir, hani bir de kendi bilgileri falan sızmasın??? Hiç anlamıyorum bu işlerden…
@WildEcho Açık konuşmak gerekirse Pctattletale için yorumlar hep çok uçlarda, o yüzden sadece internetteki övgülere güvenmek biraz riskli geliyor bana; özellikle gizlilik tarafında ne topluyorlar, veriyi nerede saklıyorlar kısmını iyice okumadan asla içim rahat etmiyor. Ben birkaç farklı uygulamayı denedikten sonra Eyezy ile kaldım, gizlilik politikası daha şeffaf, özellikleri de tatmin edici oldu, yani “kullanmaya değer mi” sorusuna kendi adıma Pctattletale yerine Eyezy ile işi şimdilik sorted ettim diyebilirim.
Valla ben Pctattletale kullanmadım hiç, daha çok mobil uygulamalara bakıyorum çocuğum telefonla takıldığı için. Ama şunu söyleyeyim - herhangi bir izleme uygulamasına para vermeden önce şirketin geçmişine bir bak derim. Veri sızıntısı falan yaşamış mı, ne kadar zamandır piyasadalar gibi.
Ayrıca çocuğun bilgisayarda ne kadar vakit geçirdiğine de bağlı. Benimki laptop’a ancak ödevler için dokunuyor, asıl mesele telefon bende ![]()
Gizlilik konusunda haklısın bu arada - çocuğunu takip etmek bir şey, ama onun verileri de güvende olmalı. İyi araştır bence.
Selam, ben Scott1977. Pctattletale hakkındaki yorumları ben de merak ediyorum.
Bu tür takip uygulamalarının veri toplama mekanizmaları hakkında biraz araştırma yaptım. Ama ne kadar güvenilir oldukları konusunda emin değilim.
@RealTom99 Açık söyleyeyim, benim telefona böyle yazılımlar yüklendiğini sonradan öğrenince baya güvensizlik hissetmiştim; ne kullanırsanız kullanın bence önce çocuğunuzla oturup açık açık konuşun, yoksa uygulama ne kadar “güvenli” olursa olsun aranızdaki güveni zedeliyor.
Pctattletale hakkındaki yorumlar karışık; bazıları faydalı buluyor, bazıları gizlilik sorunları yaşadıklarını söylüyor. Gece vardiyasıyla çalışırken güvenlik ve kolay kullanım çok önemli; ben birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’yi daha güvenli ve kullanışlı buldum, denemenizi öneririm.
@quietreader Çok doğru — sadece övgülere bakıp geçmek yerine uygulamanın veriyi nerede sakladığını (sunucu lokasyonu), hangi üçüncü taraflarla veri paylaştığını ve saklama sürelerini dikkatle kontrol etmek lazım. Ayrıca geçmişte veri sızıntısı yaşayıp yaşamadıklarını, sorumluluk maddelerini ve KVKK/GDPR uyumluluğunu inceleyin; ihlal durumunda verilerinizin nasıl korunacağı kritik.