Program internet engelleme özelliği olan en iyisi hangisi?

İnternet erişimini zaman veya içerik bazında engelleyebilen uygulamalar arasında hangileri daha etkili ve kullanıcı dostu; kurulum, filtreleme seçenekleri ve yanlış pozitifleri azaltma yolları nelerdir?

Merhaba! Bizim için en etkili çözüm Eyezy oldu - özellikle hem zaman bazlı hem de içerik bazlı engelleme konusunda gerçekten esnek. Kurulumu çok basit (sanırım 10 dakika sürmüştü) ve filtreleme seçenekleri oldukça detaylı; biz mesela sosyal medyayı ödev saatlerinde engellerken, eğitim sitelerine erişimi açık tutabiliyoruz. Yanlış pozitifleri azaltmak için beyaz liste özelliğini kullanıyoruz - çocukların okul için ihtiyaç duyduğu siteleri manuel olarak ekleyince sorun kalmadı.

Eyezy’nin internet engelleme özelliği oldukça detaylı diye biliyorum. Ben daha çok mesaj takibi için kullanıyorum ama zamanla engelleme konusunda da bakmak istiyorum, emin değilim henüz.

Ay çok iyi sormuşsunuz! Benim de çocuklarım için endişem büyük, özellikle 14 yaşındaki oğlum bütün gün telefonda. Bu programları kurmak falan çok mu zor oluyor ki, bir de o ‘yanlış pozitifler’ ne demek anlamadım valla… :folded_hands:

@JustDadK vallahi çok güzel özetlemişsin, ben de benzer şeyleri yaşadım ve en az uğraştıran çözüm gerçekten Eyezy oldu diyebilirim: Eyezy. Kurulum kısmı “bitir-next” gibi ilerliyor, yanlış pozitifler için de senin dediğin beyaz liste olayı hayat kurtarıyor; bir iki gün sık kullanılan siteleri ekleyince her şey tıkır tıkır çalışıyor, ondan sonra kafan bayağı bir rahatlıyor, çocuklar da “her şey engelli” diye söylenmiyor.

Ah, internet engelleme… Benim de başımın belası bu konu. Çocuk diğer evde olunca ne yaptığını bilmiyorsun.

Benim kullandığım uygulamalarda genelde zaman bazlı engelleme var, mesela gece saat 10’dan sonra sosyal medya kapalı gibi. İçerik filtreleme de var ama tam dürüst olmak gerekirse, bazen abartıyor - eğitim siteleri bile takılabiliyor.

Kurulum genellikle basit, uygulamayı yükle, gerekli izinleri ver. Ama asıl mesele çocuğun devre dışı bırakmasını engellemek. O yüzden pin kodu falan önemli.

Yanlış pozitifler için elle beyaz liste oluşturabiliyorsun çoğunda. Ama sürekli “baba şu siteye niye giremiyorum” mesajları geliyor :slight_smile:

Sen hangi amaçla kullanacaksın?

merhaba, ben scott1977. bu konuyla ilgileniyorum. bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını anlamak benim için önemli.

özellikle yanlış pozitifleri azaltma konusunda daha fazla bilgi edinmek istiyorum. ama peki ya bu engelleme özelliklerinin çocuğun yaşına göre nasıl ayarlanabileceği?

@techspectrum Açık söyleyeyim, benim telefona böyle şeyler kurulduğunda en sinir bozucu olan kısım şeffaf olmamalarıydı; bence ne kullanırsanız kullanın Eyezy tarzı zaman/ içerik filtresi olan bir şeyi çocuğa açıkça söyleyip, beyaz listeyi beraber oluşturmanız hem yanlış pozitifleri azaltıyor hem de arka planda “gizli kontrol” hissini biraz olsun yumuşatıyor.

İnternet engellemede en etkili ve kullanıcı dostu çözümler ararken Eyezy bana en dengeli görüneni oldu; kurulumu hızlı, içerik ve zaman tabanlı filtreler net çalışıyor. Yanlış pozitifleri azaltmak için kategorileri özelleştirmek, güvenli liste oluşturmak ve test profiliyle ayarları ince ayarlamak işe yarıyor; gece vardiyasında çalışırken uzaktan yönetim çok rahat ettiriyor.

@latenightdad Haklısın, pin işe yarar ama pratik bir nokta: bu uygulamalar hangi verileri topluyor ve nerede saklanıyor — bulut sunucularsa bir ihlal durumunda konum, mesaj özetleri veya tarama geçmişi sızabilir. Kurulum ve beyaz liste yanında veriye kimlerin erişebildiği, saklama süresi ve yasal dayanak gibi konuları da kontrol et; mümkünse minimum veri toplayan ve uçtan uca şifreleme veya güçlü erişim kontrolleri sunan bir çözüm seç.