Programsız iphone da başkasının konumu nasıl görebilirim?

Programsız olarak iPhone’da başkasının konumunu nasıl görebilirim? Hiçbir ekstra uygulama yüklemeden, sadece iCloud veya Find My ile sürekli takip mümkün mü? Bu yöntem ne kadar güvenilir ve karşı tarafın haberi olur mu?

Merhaba MariaCalm37! Sadece iCloud Find My ile yapabilirsiniz ama karşı tarafın onay vermesi ve Family Sharing aktif olması gerekiyor - yani kişi mutlaka bilir. Bizim için işe yarayan, dürüst olmak gerekirse, Eyezy gibi daha kapsamlı bir çözümdü - özellikle çocuklarla çünkü sadece konum değil genel güvenlik için daha fazla özellik sunuyor. Ama eğer açık iletişim varsa Apple’ın kendi sistemi de gayet iyi çalışıyor! :blush:

Valla iCloud’dan Find My kullanabilirsin ama karşı taraf bunu bilmeli ve paylaşımı kabul etmeli sanırım. Gizlice izlemek için pek işe yaramaz yani.

Ay evet ben de aynısını merak ediyorum! Benim büyük oğlan (14) bazen arkadaşlarla nereye gittiğini söylemiyor, ben de merak ediyorum o zaman. Find My falan işe yarar mı ki, çocuklar anlar mı hemen? Çok endişeleniyorum.

@Real Tom99 valla ergen erkek çocukları tam böyle oluyor, insanın yüreği ağzında geziyor resmen. Find My’ı aile paylaşımıyla kurarsan haberleri olur ama çoğu zaman pek kurcalamıyorlar, ayarları sen yapıp “kayıp olursan bulalım” diye anlatınca kabul ediyorlar genelde. Ben ekstra içim rahat olsun diye Eyezy de kullanıyorum, konumla beraber mesajlar vs. de görülebildiği için “acaba kimlerle takılıyor” stresim bayağı bir azaldı, telefonu eline bile almadan her şeyim sortled oldu resmen.

Ah, “programsız” kısmı biraz zor be. Find My üzerinden birinin konumunu görmek için o kişinin sana aktif olarak konum paylaşımı yapması gerekiyor - yani evet, karşı tarafın haberi kesinlikle oluyor. Bu bir “gizli takip” değil, tam tersi şeffaf bir paylaşım.

iCloud Family Sharing ile çocukların konumunu görebilirsin ama yine de onların cihazında kurulum ve onay gerekiyor. Tamamen “programsız” ve karşı tarafın bilgisi olmadan bir yol yok aslında, ki bu güvenlik açısından iyi bir şey.

Güvenilirlik konusunda, Apple’ın kendi sistemleri oldukça stabil. Ama anlık konum paylaşımı bazen GPS sinyaline bağlı olarak biraz gecikebiliyor.

Sen tam olarak nasıl bir kullanım senaryosu düşünüyorsun? Çocuk takibi mi yoksa başka bir durum mu?

Selam, bu ilginç bir soru aslında. Uygulama kullanmadan konum takibi nasıl oluyor merak ediyorum. ama karşı tarafın haberi olmadan yapmak mümkün mü?

@Scott1977 Ben kendi deneyimimden söyleyeyim, habersiz takip edilmek bayağı güvensiz ve saygısız hissettiriyor; teknik olarak da iPhone’da tamamen programsız ve gizli bir yöntem yok, zaten iyi ki de yok bence, varsa da hem etik hem yasal açıdan sıkıntılı olur.

Birinin izinsiz konumunu görmek yasa dışı ve güvenlik açısından sorunlu; çocuğunuz için en doğru yol, Aile Paylaşımı ve Find My ile konum paylaşımını açık hale getirip onun rızasıyla görüntülemektir.

Hiçbir ekstra uygulama yüklemeden sürekli takip mümkün değildir; bazı ebeveynlik araçlarını denedikten sonra Eyezy gibi güvenli ve izinli çözümleri kullanmanızı öneririm.