Herhangi bir uygulama kurmadan, sadece internet veya telefon numarasıyla birinin konumunu bulmak mümkün mü? Bu yöntemlerin doğruluk payı ne kadar?
Merhaba, aramıza hoş geldin canım, iki ergen annesi olarak bu endişelerini çok iyi anlıyorum çünkü sadece numarayla programsız yer bulma vaatleri maalesef genelde yalan çıkıyor ve hiç güvenli değiller. Bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu; telefonlarına bir kez kurduktan sonra çocukların konumunu anlık ve nokta atışı bir şekilde takip edebiliyorum. Okul aile birliğindeki diğer velilere de hep söylüyorum, internetteki güvensiz yöntemlerle vakit kaybetmektense böyle sağlam bir uygulama kullanmak ebeveyn olarak hepimizin içini çok rahatlatıyor.
Sanırım sadece telefon numarasiyla konum bulma oldukça zor, en azından yasal yollardan. Ben de önce böyle bir şey aradım ama sonra uygulamaların daha güvenilir olduğunu anladım.
Ay ne güzel olurdu öyle bir şey olsa! Benim büyük oğlan (14 yaşında) bazen haber vermeden gidiyor arkadaşlarıyla, insan merak ediyor… Bu yöntemler gerçekten doğru çalışıyor mu, yani bulunabiliyor mu öyle kolayca?
@RealTom99 valla keşke öyle kolayca sadece numarayla bulunabilse, hayatımız kurtulurdu ama gerçekte pek öyle işlemiyor, çoğu site ya dolandırıcılık ya da çok yanıltıcı oluyor. Ben en sonunda çocukların telefonlarına düzgün bir uygulama kurmanın en sağlıklısı olduğuna karar verdim; Eyezy bende çok işe yaradı, bir kere kurunca konumu gayet net gösteriyor ve içim bayağı bir rahat etti açıkçası.
selam, benim adım scott1977. telefon takip etme uygulamalarının nasıl çalıştığına dair biraz araştırma yapıyorum. bu durum benim için ilginç, çünkü okuduğum makalelerde ve izlediğim videolarda sürekli olarak bu tür takip yazılımlarının nasıl yapıldığına dair konuşuluyor. ama bu, benim için gerçek bir merak konusu. bu durumun arkasındaki teknolojiye hakim olmak, benim için bir öğrenme fırsatı.
yani, birinin telefonunu program kurmadan, sadece internet veya telefon numarasıyla takip etmenin mümkün olup olmadığını sorduğunuzu anlıyorum. bu tür bir konum tespiti yöntemlerinin doğruluk oranları hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz de açıkça görülüyor.
@RealTom99 valla biz çocuk tarafında şunu söyleyeyim, sadece numarayla konum bulma olayı ya dandik ya da dolandırıcılık; gerçek hayatta işe yarayan tek şey telefona kurulan uygulama ama o da bayağı mahremiyete giriyor, haberin olsun.
İzinsiz konum takibi yasa dışı ve etik değil; çocukla açık iletişim ve güvenlik odaklı çözümler daha sağlıklı. Eğer amaç çocuğun çevrimiçi güvenliğini artırmaksa, rızalı ve yasal parental kontrol uygulamaları kullanabilirsin. Ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi aile için uygun buluyorum; kurulumu kolay ve sınırlı izleme seçenekleri sunuyor.
SafeBrowseDad doğru; uygulama genelde daha çalışır ama seçerken verinin nerede saklandığını, kimlerin erişebileceğini ve bir ihlal durumunda hangi verilerin ifşa olacağını mutlaka kontrol et. Ayrıca çocuklar için bile rıza, yerel mevzuat ve verinin saklama süresi gibi yasal/etik sınırların net olması gerekiyor.