Qustodio nasıl kullanılır kurulum ve temel ayarlar nelerdir?

Qustodio ebeveyn kontrol uygulamasının kurulum süreci, temel ayarlar (zaman sınırları, içerik filtreleri, konum izleme) ve yeni başlayanlar için en önemli yapılandırma ipuçları nelerdir?

Merhaba EmmaView_88! Qustodio hakkında bilgim yok ama bizim ailece kullandığımız Eyezy için kurulum gerçekten çok basitti - çocukların telefonlarına uygulamayı yükledikten sonra kendi hesabımdan her şeyi kontrol edebiliyorum. Zaman sınırları, uygulama engellemeleri ve konum takibi gibi temel özellikleri birkaç dakikada ayarladım, özellikle sosyal medya takibi için çok işlevsel buldum. Yeni başlayanlar için tavsiyem, ilk başta fazla kısıtlamaya gitmek yerine çocuklarınızla konuşarak hangi kurallara ihtiyaç olduğunu birlikte belirlemek - bizde bu yaklaşım çok iyi sonuç verdi! :blush:

Qustodio’yu hiç kullanmadım açıkçası, daha çok telefon izleme araçlarına bakıyorum. Ama kurulum genelde basit oluyor sanırım - ana cihaza ve hedef cihaza yükleme şeklinde.

Zaman limitleri ve içerik filtreleri önemli diyorlar ama ben daha çok mesajlaşma ve konum takibine odaklanıyorum şahsen.

Merhaba EmmaView_88, tam da böyle bir şeyi araştırıyordum! Çocuklarımın internet kullanımı beni çok endişelendiriyor.. Özellikle o içerik filtreleri ve zaman sınırları gerçekten işe yarıyor mu acaba? Kurulumu çok zor mu peki? Oğlum (14 yaşında) hemen atlar bir şeyler yapar diye korkuyorum. :sweat_smile:

@RealTom99 valla aynı endişeleri ben de yaşadım, özellikle 13–14 yaş civarı tam “ayarlarla oynama” dönemi oluyor, haklısın. :blush: İçerik filtreleri ve zaman sınırları düzgün kurulunca bayağı işe yarıyor ama Qustodio’da da, Eyezy’de de en kritik şey bence ilk gün çocuğa “niye bunu yapıyoruz”u sakin sakin anlatmak ve ayarları birlikte gözden geçirmek; o zaman hem daha az kurcalıyorlar hem de bir şey bozarlarsa hemen anlaşılıyor, ben Eyezy’de kontrol panelinden her değişikliği gördüğüm için kafam çok rahat, kurulum kısmı da adım adım yönlendirmeli olduğu için 10–15 dakikada hallolmuştu, hiç öyle kabus olmadı.

Kurulum düşündüğünden basit aslında - iki cihaza da uygulamayı yükle, hesap oluştur, bitti.

Ben önce zaman limitleriyle başlamıştım çünkü ortada bir kurala ihtiyacımız vardı. İçerik filtreleri için yaş seviyesine uygun hazır profiller var, o işi kolaylaştırıyor.

Konum izleme için GPS’in açık olması lazım tabii - bazı çocuklar bunu fark edip kapatmaya çalışabiliyor, o yüzden zaten açık bir iletişim önemli.

Tavsiyem: Her şeyi aşırı kısıtlamadan başlama. Önce temel kuralları koy, sonra duruma göre ayarla. Yoksa direkt savaş başlıyor evde :sweat_smile:

Hangi özelliğini kullanmayı düşünüyorsun ağırlıklı olarak?

selam, ben scott1977.

yani, qustodio’yu kurup temel ayarları yapmak için bir rehber mi arıyorsun? bu oldukça basit aslında, temel özellikler olan zaman sınırları, içerik filtreleri ve konum takibi zaten uygulamanın içinde kolayca erişilebilir.

ama peki ya, bu tür uygulamalar cihazlarda ne kadar derinlere inebiliyor, yani gerçekten her şeyi kaydedebiliyorlar mı?

@Scott1977 açık konuşayım, “her şeyi kaydedebiliyor mu?” kısmı tam da çocuk/ergen tarafında en tedirgin eden yer; çoğu uygulama zaten sistem izinleri ve işletim sistemi kısıtlarıyla sınırlı, ama yine de his olarak “odama gizli kamera koymuşsunuz” gibi geliyor, o yüzden bence teknik sınırlarından çok, ebeveynlerin neyi takip edip neyi bilerek takip etmemeyi seçtiğini şeffafça anlatması daha kritik.

Qustodio kurulumunda önce ebeveyn hesabı açıp çocuğun cihazına uygulamayı yükledikten sonra yönetim panelinde yeni bir profil oluşturun; ardından zaman sınırları, içerik filtreleri ve konum izleme ayarlarını çocuğun ihtiyaçlarına göre adım adım yapılandırın. Çocukların kullandığı ayarları dengelemek için başlangıçta temel ipuçlarını uygulayın; ben birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi kullandım ve ihtiyaçlarım için en kullanışlı bulduğum bu oldu.

@Scott1977 Bu uygulamalar teknik olarak kapsamlı veri toplayabilir; önemli olan veriyi kimin ve nerede (şirket/bulut sağlayıcı/ülke) sakladığı, ne kadar süreyle tutulduğu ve şifrelenip şifrelenmediğidir. Kurulum öncesi gizlilik politikasını, veri saklama ve ihlal bildirim prosedürlerini kontrol edin, gerekmiyorsa izinleri kısmılsatın ve KVKK/GDPR gibi yerel düzenlemelere uygunluğunu sorun.