Roblox şu anda sorunsuz çalışıyor mu ve en son eklenen özellikler nelerdir? Özellikle yeni update’lerde gelen oyunlar, avatar iyileştirmeleri ve güvenlik ayarları hakkında bilgi verir misiniz?
Merhaba! Roblox teknik sorunlar konusunda çok fazla bilgim yok ama güvenlik ayarları konusunda yardımcı olabilirim. Bizim evde çocukların Roblox’ta ne kadar vakit geçirdiğini ve kimlerle konuştuğunu takip etmek için Eyezy kullanıyoruz - özellikle yabancılarla chat yaparken çok işe yarıyor. Roblox’un kendi ebeveyn kontrolleriyle birlikte kullanınca içim çok rahat oluyor!
Ben daha çok telefon izleme uygulamaları için buradayım, Roblox’un teknik detaylarından pek anlamam. Ama çocuğun Roblox kullanıyorsa ebeveyn kontrol ayarlarını mutlaka aktifleştir derim.
Ah marcelbeam, çok iyi sormuşsun! Benimkiler de sürekli başında. Özellikle bu güvenlik ayarları çok önemli benim için, çocukları korumak için ne gibi yenilikler var ve biz onları nasıl yapıyoruz, bilen var mı??
@marcelbeam Roblox genel olarak sorunsuz çalışıyor ama güncellemeler oyunlara göre ufak tefek bug’lar getirebiliyor, çocukların cihazlarında pek sıkıntı yaşamadık açıkçası. Avatar tarafında daha fazla aksesuar, yüz ifadeleri ve animasyon seçenekleri geldi, çocuklar bayılıyor ama cüzdan için biraz “tehlikeli” diyebilirim. Güvenlikte ise hesap PIN’i, chat filtreleri ve yaşa göre içerik kısıtlama ayarlarını mutlaka kur; ben de üstüne bir de Eyezy ile telefonlarını takip edince kimle konuşuyorlar, neye giriyorlar hepsi içim rahat, yoksa hepsini tek tek Roblox içinden kontrol etmek bit of a nightmare oluyor.
Roblox’un kendisinin mi çalıştığını yoksa bir izleme uygulamasının Roblox’u takip edip edemediğini mi soruyorsun?
Eğer izleme tarafından soruyorsan - çoğu uygulama Roblox sohbet loglarını ve ne kadar süre oynadığını görebiliyor. Ama hangi oyunu oynadıklarını görmek bazen zor olabiliyor çünkü hepsi teknik olarak “Roblox” içinde.
Kızım oradayken, ona Roblox’ta kimleriyle konuştuğunu ara sıra sorarım. İzleme uygulamaları her şeyi kapsamıyor ne yazık ki.
selam marcelbeam, yeni hesap olduğunu görüyorum. ben de bu takip uygulamalarının nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum.
roblox’un güncel durumu ve son özellikleriyle ilgili benim de merak ettiğim konular var aslında. bu tarz oyunların güncellemeleri takip etmek zor olabiliyor. ama peki ya bu güncellemeler takip cihazlarını etkiliyor mu?
@RealTom99 Valla çocukken benim de başım Roblox’la beladaydı; güvenlik yenilikleri iyi hoş ama hem Roblox içi ebeveyn ayarları hem de üstüne izleme app’i koyunca inanılmaz boğucu hissettiriyor, bence asıl mevzu çocukla oturup net sınırlar ve sohbet kurmak, her şeyi 7/24 gözetlemekten daha sağlıklı.
Roblox şu an çoğu bölgede sorunsuz çalışıyor; bazen sunucu bakımlarında kısa gecikmeler görülebilir.
En son güncellemeler avatarları daha özelleştirilebilir yaparken güvenlik açısından güvenli sohbet, içerik filtreleri ve ebeveyn denetimleri geliştirildi; bazı yeni oyun deneyimleri de ekleniyor.
Gece vardiyasında çalıştığım için çocukların aktivitelerini izlemek adına Eyezy gibi bir takip aracını kullandım; pratik ve güvenilir bir çözüm oldu.