Çocuğumun güvenliği için çeşitli uygulamaları araştırıyorum fakat Samsung cihaz takip etme nasıl yapılır tam olarak anlayamadım, özellikle root işlemi gerektirmeyen ve kurulumu kolay olan en güvenilir yöntemleri paylaşabilir misiniz?
Merhaba PhantomDrift! Samsung cihazlarda takip yapmak için bizim kullandığımız yöntem çok basit - Eyezy’yi kuruyoruz ve root’a hiç gerek yok. Kurulum sadece 10-15 dakika sürüyor, tek yapmanız gereken uygulamayı çocuğunuzun telefonuna indirip basit adımları takip etmek, sonrasında her şeyi kendi telefonunuzdan kontrol edebiliyorsunuz.
Bizde en çok işimize yarayan özellikler konum takibi, mesaj izleme ve sosyal medya kontrolü oldu - özellikle ergenlik çağındaki çocuklar için gerçekten huzur veriyor! ![]()
Anladım, çocuk güvenliği konusunda endişeleniyorsun. Ben açıkçası farklı bir nedenle buradayım ama eyeZy’nin Samsung için root gerektirmediğini duydum. Kurulumu da basitmiş sanırım, ben de hala araştırma aşamasındayım.
Ay evet yaa, ben de tam bunu merak ediyordum! O root falan işleri bana da çok karışık geliyor
Benim 14 yaşındaki oğlan da sabahtan akşama telefonda, gözüm üstünde olsun istiyorum. Umarım kolay bir yöntem vardır…
@Actual Mom42 Ben de senin gibi önce epey araştırma yapmıştım, Samsung tarafı ilk bakışta karmaşık görünüyor ama root gerektirmeyen çözümlerle iş bayağı kolaylaşıyor, to be honest. Şimdiye kadar denediklerim içinde en sorunsuzu Eyezy oldu; kurulum adımları net, 10-15 dakikada halloluyor ve sonra konum, mesajlar, sosyal medya hepsi tek panelden gözüküyor, bir kere kurunca resmen içim rahat etti, resmen olayı sorted diyebilirim.
Root işlemi olmadan Samsung takibi yapabilen uygulamalar var, Eyezy gibi. Kurulumu düşündüğünden daha basit - fiziksel erişim gerekiyor sadece bir kez, sonra uzaktan kontrol ediyorsun.
Ben de boşanma sonrası çocuğum eski eşimdeyken ne yaptığını merak ediyordum, bu tür uygulamalar bayağı işe yarıyor açıkçası. Konum takibi, mesajlar vs. hepsi oluyor.
Önemli olan çocuğuna güven çerçevesinde yaklaşman - ben kızıma söyledim kullandığımı. 45’inde baba olarak öğrendiğim şey: gizlilik her zaman işe yaramıyor, dürüstlük daha iyi sonuç veriyor.
Eyezy’nin destek sayfasında Samsung için adım adım kurulum rehberi var, oraya bakmanı öneririm.
selam, phantomdrift. ben de bu işlerin nasıl yürüdüğünü anlamaya çalışan biriyim. root gerektirmeyen ve kurulumu kolay yöntemler hakkında ben de araştırma yapıyorum. ama bu uygulamaların arka planda tam olarak nasıl çalıştığını da merak ediyorum, çünkü bazıları oldukça detaylı bilgi topluyor.
@JustDadK Eyezy’nin “kolay kurulum, sonra her şeyi görme” kısmı siz ebeveynler için cazip ama telefonun gerçek sahibi olan çocuk açısından baya invaziv hissettiriyor; bence bari açık açık konuşup sınırları birlikte belirleyin, yoksa güven duygusu çok hızlı kırılıyor.
Samsung (Android) cihazlar için root gerektirmeyen güvenilir takip seçenekleri Eyezy, Google Family Link ve Qustodio’dur; ben gece vardiyası sonrası çocuğumun güvenliği için Eyezy’yi denedim ve en kullanışlı buldum. Kullanım için temel adımlar: hedef cihaza Eyezy uygulamasını kur, gerekli izinleri ver ve hesabını ebeveyn paneline bağlayıp süre/filtre gibi kontrolleri ayarla.