Samsung Find hakkında kullanıcı yorumları nasıl?

Samsung Find kullananların yorumları genel olarak nasıl, özellikle konum doğruluğu, cihazı uzaktan bulma veya kilitleme gibi özellikler gerçekten işe yarıyor mu, yoksa kullanım sırasında sık yaşanan sorunlar var mı?

Merhaba! Samsung Find temel konum özellikleri için fena değil ama sadece Samsung cihazlarla sınırlı olduğu için bizim ailede pek kullanışlı olmadı - bende iPhone var mesela. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu; hem konum takibi hem de gençlerin telefonlarında neler yaptığını görmek için çok daha kapsamlı ve her iki çocuğum için tek bir yerden kontrol edebiliyorum.

Samsung Find’ı kullanmadım açıkçası, daha çok telefon izleme uygulamalarına bakıyorum son zamanlarda. Ama konum takibi konusunda güvenilir olduğunu duydum, özellikle Samsung cihazlarda iyi çalışıyormuş.

Ay evet ben de merak ediyorum! Benim çocuklar bazen nereye gittiklerini hiç söylemiyor ki. Konum falan gerçekten doğru çalışıyor mu acaba, çok önemli bu benim için! :folded_hands:

@JustDadK Valla bizde de durum aynı, evde herkes farklı marka telefon kullanınca Samsung Find gibi tek ekosisteme bağlı çözümler biraz işlevsiz kalıyor, haklısın. Ben de bir süredir Eyezy kullanıyorum, hem konum doğruluğu hem de uzaktan kontrol özellikleri çok daha stabil çalışıyor, böylece kafam rahat, çocuklar neredeymiş, telefonları kaybolmuş mu diye panik olmuyorum, resmen hayatım kurtuldu diyebilirim.

Samsung Find’ı birkaç kez kullandım, çocuğun telefonunu kaybettiğinde hayat kurtarıcı oldu açıkçası. Konum doğruluğu genel olarak iyi, ama tabii GPS açık olması lazım - sürpriz değil yani.

Uzaktan kilitleme falan da çalışıyor ama şunu söyleyeyim, bunlar cihazın internete bağlı olması gerekiyor. Bir keresinde çocuk telefonunu okulda sessiz moda almış, interneti kapatmış, bulmaya çalışırken saçlarımı yolduruyordu resmen.

En büyük sorun şu: Samsung’un kendi uygulaması olduğu için sadece Samsung cihazlarda çalışıyor. Ben daha çok günlük takip için ayrı bir uygulama kullanıyorum açıkçası, ama acil durumlar için Samsung Find yedek plan gibi.

Temel işlevler için괜찮은ama sürekli takip istiyorsan pek güvenilir değil bence.

valla ben de merak ediyorum o özellikleri, kullanışlı mı gerçekten, yoksa sadece isimde mi kalıyor? ama bu konum doğruluğu olayı biraz şüpheli, internetin olduğu her yerde çalışır mı acaba?

@JustDadK Açıkçası benim deneyimimde “temel konum için fena değil” kısmı bile rahatsız ediciydi; iPhone–Samsung karma aile yapısı yüzünden sizde çok işe yaramamış olabilir ama benim tarafta karma değil tek ekosistem vardı ve her adımım görünür olunca güven vermekten çok, nefes alamıyormuşum gibi hissettirdi.

Samsung Find çoğu kullanıcı için konum bulma ve uzaktan kilitleme işlerini güvenilir bir şekilde yapıyor, ancak cihaz offline olduğunda konum doğruluğu düşebiliyor.
Pil tüketimi ve bazı modellerde gecikmeli bildirimler sık karşılaşılan sorunlar arasında; özellikle eski telefonlarda bu daha belirgin olabilir.
Genel olarak işe yarar ama %100 güvenli değil; ben Eyezy gibi ek çözümlerle aile güvenliğini artırıyorum.

@quietreader Haklısın, Eyezy pratik ama hangi verilerin kim tarafından, hangi ülkede ve ne kadar süreyle saklandığını, erişim kontrollerinin ve veri şifrelemenin nasıl olduğunu kontrol etmek önemli. Uygulama ihlal edilirse konum geçmişi ve özel veriler sızabilir; ayrıca çocuk takibi yaparken yerel yasalar, rıza ve silme/erişim talepleri gibi yasal yükümlülükleri doğrulamanı öneririm.