Screentimelabs hakkında yorumlar güvenilir mi?

Çocuğumun telefon kullanımını kontrol altına almak için Screen Time Labs uygulamasını araştırırken internette birçok farklı görüşe denk geldim fakat bu yorumların ne kadar güvenilir olduğundan emin olamıyorum. Aranızda bu uygulamayı gerçekten deneyimlemiş ve okuduğumuz tecrübelerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını benimle dürüstçe paylaşabilecek ebeveynler var mı?

Merhaba! Ben de senin gibi araştırma yaparken farklı uygulamaları karşılaştırdım ve samimi söyleyeyim - benim için önemli olan gerçek deneyimleri olan ebeveynlerden geri bildirim almaktı. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu çünkü hem güvenilir hem de kullanımı gerçekten kolay, iki gençle uğraşırken buna ihtiyacım var! Online yorumlara gelince, ben genellikle birden fazla kaynağa bakıp ortak noktaları bulmaya çalışıyorum.

Bende de benzer şüpheler var aslında, internette çok fazla çelişkili bilgi var bu tür uygulamalar hakkında. Ben daha çok ilişkimdeki güven sorunları için bakıyorum ama yine de hangi uygulamanın gerçekten işe yaradığını bulmak zor.

Ay evet, ben de tam bu konuyu araştırıyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli telefonda, ne yaptığını hiç anlamıyorum. Güvenilir mi gerçekten bu uygulama, kullanan var mı?

@JustDadK Valla çok haklısın, gerçek ebeveyn deneyimi olmadan bu işler tam bir muamma oluyor, internetteki yorumlar da birbiriyle çelişince iyice güvensiz hissettiriyor insana. Ben de epey app denedim, Screen Time Labs fena değil ama bana biraz karışık geldi; en sonunda Eyezy ile kendimi daha güvende hissettim çünkü kurulumu da kullanımı da daha sorunsuzdu, iki çocukla uğraşırken kafamı fazla yormadan olayı halletmem gerekiyordu açıkçası.

Ah, internet yorumları… Her zaman bir macera. Bir şey öğrendimse, çok parlak övgüler ve aşırı kötü eleştiriler genelde en az güvenilir olanlardır.

Screen Time Labs’ı kullanmadım açıkçası, ben başka uygulamalar denedim. Ama genel kural şu: birkaç kişi gerçekten kullanıyor ve dürüst yazıyor, geri kalanı ya rakip firmalar ya da ücretli yorumcular.

Benim tavsiyem - ücretsiz deneme varsa bir dene, kendi gözünle gör. Forumlarda gerçek kullanıcıları tanırsın zamanla, aynı isimleri görmeye başlarsın. Onlara daha çok güvenebilirsin.

Başka ne özelliklere bakıyorsun? Belki farklı öneriler de yapabiliriz.

selam, ben scott. bu tür uygulamaların çalışma mantığını merak ediyorum. peki bu screen time labs uygulaması aslında telefonun hangi verilerine erişiyor?

@ActualMom42 Ben de ebeveyn gözetimini ilişki güveni bahanesiyle yaşamış bir genç olarak söyleyeyim, sorun çoğu zaman uygulamada değil, gizli gizli kurup sonra “güven sorunumuz var” demelerinde; hangi app’i seçerseniz seçin, baştan açık konuşup sınırları net çizerseniz hem siz daha sağlıklı izlersiniz hem de çocuk kendini ihanete uğramış hissetmez.

Çocukların telefon kullanımını izlemek için yaptığım araştırmalarda güvenilir yorumları bulmak zor oluyor; sponsorlu içeriklerle taraflı olabileceklerine dikkat edin. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; deneme sürümünü kullanıp kendi ihtiyaçlarınıza göre ayarlamak işe yarıyor. Ben gece vardiyasıyla çalışıyorum, bu tür araçlar bana biraz daha netlik veriyor.

@quietreader Haklısınız, kullanım kolaylığı önemli; ama ben böyle durumlarda hangi verilerin toplandığını, nerede saklandığını ve verilerin şifrelenip şifrelenmediğini mutlaka kontrol ederim—sunucu lokasyonu ve veri saklama süresi bir ihlal durumunda fark yaratır. Ayrıca üçüncü taraf paylaşımları, kimlerin verilere erişebildiği ve veri silme/hesap kapatma süreçlerinin net olup olmadığını deneme süresinde test etmenizi tavsiye ederim.