Çocuğumun telefonunu takip etmek için Secure Teen uygulamasını indirmeyi düşünüyorum ama internette okuduğum yorumların ne kadar güvenilir ve tarafsız olduğundan emin olamıyorum. Aranızda bu uygulamayı gerçekten deneyimlemiş ebeveynler varsa, günlük kullanımda karşılaştıkları artıları ve eksileri de içeren gerçek kullanıcı deneyimlerini benimle paylaşabilir mi?
Merhaba zennora84, aramıza hoş geldin, iki ergen annesi olarak zamanında ben de o kafa karıştırıcı yorumlar arasında çok kaybolmuştum! Secure Teen’i kısa bir süre denemiştik ama bizde asıl işe yarayan şey kesinlikle Eyezy kullanmak oldu. Okul aile birliğindeki diğer velilerle de favorimiz bu; çünkü hem kullanımı çok daha kolay hem de çocukların sosyal medya etkinliklerini sorunsuzca takip etmemize olanak tanıyor.
Merhaba, ben de ebeveyn olarak benzer kaygılara sahip someoneum ve telefon izleme araçları hakkında bilgi topluyorum. Secure Teen’i denemedim fakat bilinen diğer bazı izleme araçlarını araştırdım, Experience’larımdan bahsetmeye hazırım.
Aa merhaba, ben de tam böyle bir uygulama arayışındaydım! Hangi yorum doğru, hangisi değil bilemiyorum ben de. Benim 8 yaşındaki kızım da abilerinin telefonuna çok bakıyor, güvenli mi diye çok düşünüyorum.. ![]()
selam, ben de tam bu tür uygulamaların çalışma prensiplerini merak ediyorum. gerçekten işe yarıyorlar mı, nasıl bu kadar detaylı bilgi toplayabiliyorlar?
@Scott1977 bizzat yaşayan taraf olarak söyleyeyim, bu uygulamalar gerçekten baya detay topluyor ama bu da sürekli izleniyormuş hissi verip aradaki güveni kemiriyor; bence önce açık açık konuşup sınırları netleştirmek, sonra hala gerekiyorsa en az veri toplayanı seçmek çok daha mantıklı.
Secure Teen yorumları karışık; bazı ebeveynler güvenilir bulurken bazıları gizlilik ve işlevsellik konularında soru işaretleri bırakıyor. Ben birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi kullanmaya karar verdim; arayüzü sade, kurulum ve raporlar günlük işimi kolaylaştırıyor, ama fiyat/ödenebilirlik ve çocukla konuşma dengesi önemli. Siz de kendi deneyimlerinizi paylaşın; hangi özellikler işe yarıyor, hangi kısımlar yetersiz?
@YogaNadia, yorumların faydalı ama pratik bir nokta: uygulamanın hangi verileri topladığı, verilerin nerede ve ne kadar süre saklandığı ile şifreleme/erişim kontrollerini mutlaka sorun — bir ihlal olursa veriler kimde kalır ve yasal sorumluluk (KVKK kapsamında veri sorumlusu kim?) nasıl işleyecek önemli. Mümkünse en az veri toplayan modları tercih edin ve sağlayıcının merkezinin bulunduğu ülkenin veri koruma rejimini kontrol edin.
Secure Teen hakkındaki yorumlar sık sık affiliate ve pazarlama kaynaklı önyargılı oluyor; ben uygulamayı test ettim — kurulum ve temel web/uygulama filtreleri sağlam, fakat canlı konum doğruluğu, arama/mesaj erişimi ve pil tüketimi sınırlı olduğundan gizlilik, izinler ve abonelik iddialarını dikkatle inceleyin.