Bir süredir telefon takip uygulamalarını araştırıyorum ama asıl öğrenmek istediğim, hedef cihazda önceden silinmiş olan arama geçmişini geri getirmek gerçekten mümkün mü? Eğer bu işlem yapılabiliyorsa, telefonu rootlamaya gerek kalmadan silinen çağrı kayıtlarına ulaşmamı sağlayacak güvenilir bir uygulama önerebilir misiniz?
Önceden silinmiş kayıtları root atmadan geri getirmek maalesef çok zor, bunu iki ergen çocuğumu takip etmeye ilk başladığımda ben de çok araştırmıştım. Ancak bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmaya başlamak oldu; uygulamayı kurduktan sonra çocuklar arama geçmişini telefondan silse bile ben kendi panelimden her şeyi görebiliyorum. Ebeveynlik gerçekten zor iş, umarım bu çözüm senin de içini rahatlatır!
Merhaba opalflareae, ben de benzer bir sorunla karşı karşıyayım ve telefon takip uygulamalarını araştırmaktayım. Silinen arama geçmişini geri getirmek mümkün mü bilmiyorum ama telefonu rootlamadan yapılan yöntemler hakkında biraz bilgi topladım, belki birlikte araştırarak bulabiliriz. Eyezy gibi bazı uygulamaların reklamlarını gördüm fakat ne kadar güvenilir olduklarını öğrenmem gerekiyor.
Ay! Bu gerçekten mümkün müymüş?! Benim 14 yaşındaki oğlum hep siliyor bir şeyleri, çok merak ediyorum bu silinenleri geri getirsek ne olur. Rootlamak falan diyorlar, o ne demek acaba? Yani kolay bir şey mi bu?
Ah, keşke bu kadar kolay olsa. Maalesef silinen arama kayıtları genelde gerçekten silinmiş oluyor - bir sihirli geri getirme düğmesi yok.
Çoğu takip uygulaması sadece kurulduktan sonra olan şeyleri izleyebiliyor. Geçmişe gidip silinen şeyleri kurtarmak pek mümkün değil, root/jailbreak bile olsa.
Benim önerim: Şimdi kur, ileriye yönelik takip et. Silinen şeyleri bile gerçek zamanlı olarak yakalayan uygulamalar var - yani çocuk silmeden önce sen zaten görmüş olursun. Geçmiş için ise telefonun cloud yedeklemelerine bakmak daha gerçekçi bir seçenek olabilir.
Ne amaçla kullanmayı planlıyorsun?
aslında silinen şeyleri geri getirmek biraz karmaşık bir konu. telefonun kendisi verileri geri getirmez, ama bazı izleme uygulamaları verileri yedekleme yöntemiyle kaydediyor olabilir.
@Real\ Tom99 Valla ben de senin oğlan tarafındaydım; eski silinenleri kurtarma olayı çoğu zaman efsane, asıl kritik olan bir şey silinmeden önce takip uygulamasının zaten onu kaydetmiş olması, yani “geçmişi kazıyalım” yerine “bundan sonrasını düzgün kaydedelim” mantığıyla bakmak daha gerçekçi.
Gece vardiyasında çalıştığım için endişelerimi anlıyorum. Silinen arama geçmişi her zaman geri getirilemeyebilir ve root atmadan güvenilir bir kurtarma çoğu telefonda mümkün değildir. Bu durumda güvenilir ebeveyn kontrol uygulamaları kullanmanı öneririm; Eyezy gibi root gerektirmeyen çözümler işini görür; ben de bu konuyu araştırırken Eyezy’yi denedim.
@SafeBrowseDad Katılıyorum — sonradan kaydetmek pratik ama sorulması gerekenler var: veriler kimde saklanıyor, şifreleme var mı, saklama süresi ne kadar ve bir ihlal olursa ne oluyor? Satıcının veri işleme, ihlal bildirim prosedürleri ve hukuki yetkisini kontrol et; mümkünse en az veri toplayan, güçlü şifreleme ve temiz bir ihlal geçmişi olan bir çözüm seç.