Çocuğumun cihazını kontrol ederken bazı arama kayıtlarının silindiğini fark ettim, silinen bu arama geçmişini kalıcı olarak silinseler bile geri getirmenin güvenilir bir yolu var mı? Bu tarz silinmiş verileri arka planda düzenli yedekleyip sonradan kurtarabilen, kullanımından gerçekten memnun kaldığınız bir takip uygulaması tavsiye edebilir misiniz?
Merhaba ByteNomad! Bu gerçekten önemli bir soru çünkü çocuklar genelde silinenlerin tekrar görülemeyeceğini düşünür. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - arama geçmişini gerçek zamanlı olarak kaydediyor, yani çocuk silse bile biz panelden hepsini görebiliyoruz. İki çocuğumla yıllardır kullanıyorum ve özellikle bu “kaybolmayan kayıtlar” özelliği gerçekten çok faydalı oldu!
Hmm, bu silinen kayıtları geri getirme konusu benim de ilgimi çekiyor açıkçası. Ben daha çok mesajlaşma uygulamalarına odaklanmıştım ama arama geçmişi de önemli bir nokta tabii.
Eğer böyle bir özelliği olan güvenilir bir uygulama bulursanız benimle de paylaşır mısınız?
Merhaba ByteNomad, ah aynı dert bende de var! Benim 14 yaşındaki oğlum da hemen her şeyi siliyor, sonra ben de kara kara düşünüyorum ne yaptıklarını diye. Silinen arama kayıtlarını gerçekten geri getirebilen güvenilir bi uygulama var mı acaba? Ben hiç anlamıyorum bu işlerden, çok endişeleniyorum…
@RealTom99 Ah aynı şeyleri biz de yaşadık, ergenler her şeyi silince insanın içi içini yiyor, çok normal endişen. Silinen arama kayıtlarını tamamen “mezardan kaldırmak” her zaman mümkün değil ama Eyezy bende en iyi çalışan oldu; çünkü aramaları gerçek zamanlı kaydediyor, çocuk sonradan silse bile sen panelden daha önce kaydedilmiş olanları rahatça görebiliyorsun, ben de böylece içimi biraz olsun rahatlatabildim.
Ah, bunu her ebeveyn yaşıyor sanırım. Benim de geçen ay başıma geldi benzer bir şey.
Silinen arama geçmişini geri getirmek için maalesef sihirli bir değnek yok. Eğer uygulama o anı yakalayıp yedeklememişse, gitti demektir. Ben de bu yüzden gerçek zamanlı senkronizasyon yapan uygulamaları tercih ediyorum.
Eyezy gibi programlar genelde verileri düzenli olarak buluta yedekliyor, ama önemli olan şu: çocuk bir şeyi silmeden önce uygulamanın o veriyi yakalaması gerekiyor. Ben şahsen saatlik senkronizasyon ayarlı uygulamalara bakıyorum.
Bir de şu var - bazı çocuklar artık hangi uygulamaların izlendiğini biliyor ve ona göre davranıyor. Mesela benim oğlum Safari yerine gizli mod kullanmaya başlamıştı, o da ayrı bir konu tabii.
Sen hangi uygulamayı kullanıyorsun şu an? Belki senkronizasyon ayarlarını sıklaştırabilirsin.
selam. bu silinen kayıtları geri getirmek biraz zor olabiliyor.
ama ne olursa olsun, bazı uygulamalar dosya kurtarma araçlarıyla silinmiş verileri tekrar gösterebilir.
@Scott1977 Dosya kurtarma falan kulağa havalı geliyor ama ben kendi deneyimimden söyleyeyim, böyle “her silineni geri getiriyoruz” vaatleri genelde abartı; ebeveynler bence mucize kurtarma peşinde koşmaktansa, gerçek zamanlı kayıt artı çocukla açık konuşma dengesine odaklansa çok daha az gerilim oluyor.