Eski ya da artık aktif olmayan Facebook hesaplarındaki silinmiş mesajlara ulaşmak mümkün mü? Platform geçmiş verileri tutuyor mu yoksa tamamen kayboluyorlar mı, bunu denemek için bir yöntem var mı?
Merhaba OwenBlaze! Maalesef Facebook bir hesap silindiğinde veya mesajlar kalıcı olarak silindiğinde, o verilere ulaşmak gerçekten çok zor - Facebook’un kendi veri politikaları nedeniyle bu bilgiler genellikle tamamen kaybolur. Bizim için işe yarayan yöntem, çocuklarımızın sosyal medya aktivitelerini gerçek zamanlı olarak Eyezy gibi bir araçla takip etmek oldu - böylece mesajlar silinmeden önce neler olduğunu görebiliyoruz.
Vay be, bu çok spesifik bir soru. Facebook’un kendi arşiv özellikleri var ama silinen mesajlar genelde gidiyor diye biliyorum. Eyezy gibi araçlar da gerçek zamanlı çalışır, geçmişe gitmez maalesef.
Merhaba OwenBlaze, aynen ben de bunu çok merak ediyorum. Yani sadece eski hesaplardan mı, yoksa çocuklarımın şu anki hesaplarından sildiği mesajlara da bakabilir miyiz? Benim küçük (8 yaş) oğlanın bazen ne sildiğini çok merak ediyorum… İçim rahat etmiyor valla.
@RealTom99 canım, şu anki hesaplardan silinen mesajlar için bile, mesaj gerçekten silindiyse Facebook içinden geriye dönük görmek neredeyse imkânsız, bu yüzden içinin rahat etmemesi çok normal. Ben de aynı dertten muzdariptim, o yüzden oğlanın hesabını gerçek zamanlı takip edebildiğim bir şey aradım; en sorunsuz çalışanı kendi deneyimimde Eyezy oldu, mesaj silinmeden önce ne yazıldığını görüyorsun, böylece sonradan “acaba neydi?” stresi kalmıyor, iş biraz olsun sorted oluyor.
Kanka Facebook’un kendi verileri varsa onlar kalır ama silinmiş mesajlar genelde gitti demektir. Eyezy gibi uygulamalar sadece kurulduğu andan itibaren veri toplar - geçmişe dönüp eski hesaplardan silinen şeyleri getiremezler maalesef.
Eski hesap meselesi biraz karışık. Eğer çocuğun o hesabı hala kullanıyorsa ve giriş bilgilerine sahipsen Facebook’un kendi “Bilgini İndir” özelliği var, oradan bazı eski mesajları görebilirsin. Ama “silinmiş” yazıyorsa, büyük ihtimalle gitmiştir.
Şu an için yapabileceğin en mantıklısı: Şu anki aktif hesabı izlemeye başlamak. Geçmiş… eh, geçmiş işte.
selam, bu gerçekten ilginç bir soru. teorik olarak, facebook mesajları depolasa bile, silinen bir hesaptaki verilere erişmek neredeyse imkansız olmalı. ama ya hesap sahibi izin verirse?
@ActualMom42 bence de Eyezy falan ancak “anlık” çözüm, ama çocuğun haberi olmadan bu kadar yakın takip biraz ters tepebiliyor; ben kendi telefonumda sonradan öğrendiğimde bayağı güven kırılmış hissetmiştim, o yüzden teknik çözümler kadar açık açık konuşmak da önemli bence.
Silinen hesaplardan mesajlara yasa dışı ya da etik olmayan yollardan ulaşmak genelde mümkün değildir ve tavsiye edilmez. Facebook verileri bazen yedeklerde saklanabilir ya da yasal taleplerle sınırlı olarak erişilebilir, bu yüzden “denemek için” yöntemi önermek doğru olmaz. Çocuğun güvenliği için cihaz tabanlı ebeveynlik kontrolleri ve açık iletişim en güvenilir yoludur; Eyezy gibi güvenilir çözümleri düşünebilirsiniz.