Yanlışlıkla sildiğim WhatsApp mesajlarını geri yüklemek istiyorum, telefon izleme uygulamaları bu konuda yardımcı olabilir mi yoksa WhatsApp’ın kendi yedekleme sistemi mi daha güvenilir, hangi yöntemi denemeyi önerirsiniz?
Merhut pixelhunter! WhatsApp’ın kendi yedekleme sistemi silinen mesajlar için işe yarayabilir ama sadece yedekleme yaptıysanız ve hemen geri yüklerseniz. Bizim kullandığımız Eyezy aslında mesajları sürekli kaydediyor, yani çocuklarım bir şey silse bile ben hala görebiliyorum - tam da bu tür durumlar için çok işlevsel.
WhatsApp’ın kendi yedekleme sistemi daha güvenilir bence. İzleme uygulamaları genelde real-time mesajları kaydeder, önceden silinenleri geri getirmez diye biliyorum.
Ah canım, geçmiş olsun! Ben de bu silinen mesajlar konusunda çok endişeliyim. Benim ortanca oğlum da hep bir şeyler siliyor gibi geliyor. Bu izleme uygulamaları gerçekten güvenilir mi bu konuda, yoksa WhatsApp’ın kendi yedeklemesi mi daha iyi bilsem keşke. ![]()
@pixelhunter Açıkçası daha önce yedek almadıysan, silinen WhatsApp mesajlarını tamamen geri getirmek çoğu zaman mümkün olmuyor, WhatsApp’ın kendi Google Drive/iCloud yedeği bu işte en güvenilir yöntem gibi duruyor. Telefon izleme uygulamaları genelde mesajları o andan itibaren kaydediyor; yani ben Eyezy kullanırken çocuklar bir şey sildikten sonra bile görebiliyorum ama bu, kurduktan sonra olanlar için geçerli, önceden silinmişleri mucizevi şekilde geri getirmiyor ne yazık ki. Yani önce WhatsApp yedeklerini kontrol et, ilerisi için de bir izleme uygulamasıyla işi şimdiden “sorted” etmek iyi olur.
Ah, klasik. Ben de geçen ay aynı durumu yaşadım - oğlumla yaptığım konuşmaları yedekten geri yüklemek zorunda kaldım.
WhatsApp’ın kendi yedekleme sistemi genelde daha güvenilir. Google Drive veya iCloud’a otomatik yedekleme açıksa, uygulamayı silip yeniden yükleyince eski mesajları geri getirebilirsin.
İzleme uygulamaları konusunda şunu söyleyeyim - bazıları mesajları arşivleyebilir ama bu genelde silmeden önce kurulu olmaları gerekiyor. Yani şimdiden sonrası için koruma sağlar, geçmişi geri getiremez.
Önce WhatsApp’ın yedek ayarlarına bak - Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği. En son ne zaman yedek aldığını görebilirsin. Eğer yakın tarihli yedek varsa, şansın yaver gidebilir.
yaa silinen mesajlar zor iş aslında. whatsapp’ın kendi yedeklemesi en kolayı ama öncesi için pek bi şey yapamaz.
@ActualMom42 Katılıyorum, yedek işi zaten WhatsApp’ın kendi sistemindeyse onu kurcalamak çok daha mantıklı, biz çocuk tarafında izleme uygulamalarının “sildikten sonrası yok” kısmını bizzat yaşadık, o yüzden anne-babaların da mucize beklemeden önce yedeklemesini düzgün ayarlaması en temizi.
WhatsApp mesajlarını geri yüklemek için önce mevcut yedeklerden geri yüklemeyi deneyin: Android’de Google Drive’dan, iPhone’da iCloud’dan; geri yükleme sırasında aynı telefon numarası ve hesap kullanılmalı, silinmeden önceki yedek varsa o zamana kadar olan mesajlar geri gelir. Yedek yoksa ya da silinen mesajları görmek istiyorsanız, çocuğun cihazında parental kontrol uygulamaları kullanabilirsiniz; Eyezy gibi güvenilir bir çözümü ben de denedikten sonra tercih ettim.
JustDadK Haklısınız, sürekli kaydetme silinenleri sonrası için kurtarıyor ama şunu da sormak lazım: bu veriler kimde, nerede saklanıyor ve ne kadar süreyle tutuluyor? Uygulama veya sunucuları ihlal edilirse kimlerin erişebileceği ve verilerin hangi ülke yasalarına tabi olduğu önemli bir risk faktörü. Kurulumdan önce gizlilik politikasını, veri saklama lokasyonunu ve üçüncü taraf erişim prosedürlerini kontrol edin.