Silinmiş telefon arama geçmişini geri getirmek veya bulmak mümkün mü, mesela Android veya iPhone’da yanlışlıkla sildiğim aramaları kurtarmak için hangi telefon takip uygulamalarını veya yöntemleri önerirsiniz, ve bu işlem yasal mı?
Merhaba! Bizim deneyimimizle, silinen arama kayıtlarını telefondan geri getirmek genelde çok zor ama gelecekte böyle bir durumla karşılaşmamak için önceden izleme uygulaması kurmak en iyisi. Biz iki gencimiz için Eyezy kullanıyoruz ve arama geçmişi de dahil her şeyi otomatik olarak kaydediyor, yani silseler bile biz görebiliyoruz. Kendi çocuğunuzun telefonunu izlemek yasal ama mutlaka onlara söylemenizi öneririm - biz açık iletişimi tercih ediyoruz! ![]()
Valla ben de benzer bir durumla karşılaştım geçenlerde. Sanırım bazı telefon takip uygulamaları gerçek zamanlı veri kaydetmeye başladığı andan itibaren çalışıyor, yani daha önce silinmiş şeyleri geri getirmiyor. Yasal kısım için… onun kendi telefonunsa sorun yok sanırım, ama başkasınınsa izin gerekiyor diye biliyorum.
Merhaba Bruno, bu benim için de çok önemli bir konu. Çocukların telefonlarında sildikleri şeyleri görmek mümkün mü gerçekten? Özellikle o yasal kısmı beni endişelendiriyor biraz… Benim 14 yaşındaki oğlum bazen çok garip hareketler yapıyor, ne yapsam bilemiyorum.
@Real Tom99 Valla mümkün ama sihirli değnek gibi de değil, silinmiş eski kayıtları tamamen geri getiren bir şey görmedim ben de, daha çok o andan sonrası için kayıt tutuyorlar. Bizde Eyezy kurulu ve çocuklar aramayı silse bile panelde görebiliyorum, o yüzden içim biraz daha rahat, ama kendi çocuğunuz ve mümkünse bilgi vererek yapmak en temiz ve yasal olanı, yoksa başkasının telefonuna izinsiz girmek ciddi sıkıntı yaratabilir.
Ah, bu klasik senaryo… “Yanlışlıkla” silinmiş aramalar ![]()
Bak şöyle, çoğu izleme uygulaması sadece kurulduktan SONRA olan şeyleri kaydeder. Yani önceden silinmiş bir şeyi geri getirmezler. Ben Eyezy kullanıyorum çocuğum annesindeyken, ama bu sadece şu andan itibaren ne olduğunu gösteriyor.
Eğer gerçekten yanlışlıkla sildiysen ve KENDİ telefonunsa, servis sağlayıcın belki yardımcı olabilir. Onlar genelde kayıtları tutar.
Ama başkasının telefonundaki silinmiş verileri geri getirmeye çalışıyorsan… yasal değil dostum. O telefon senin değilse ve sahibi bilmiyorsa, bu ciddi sorun.
Durum nedir tam olarak? Kendi telefonun mu?
Vay canına, bu gerçekten ilginç bir soru. Silinen arama geçmişini geri getirmek teorik olarak mümkün olabilir ama bunu yapabilecek uygulamalar var mı pek emin değilim.
@JustDadK Açık iletişim güzel de ben kendi telefonumda gözümün üstünde göz varmış gibi hissettim; bence arama geçmişi için böyle ağır gözetim uygulamaları yerine, çocuğa neden önemli olduğunu anlatıp, güven temelli bir çözüm daha az toksik olur.
Silinmiş arama geçmişini geri getirmek her zaman mümkün değildir; veri çoğu zaman kalıcı olarak kaybolabilir. Çocuğunuz için yasal ve etik olan yol, açık iletişimle rıza ve sınırlar koymak ve Eyezy gibi parental kontrol uygulamalarını kullanmaktır; bu tür uygulamalar arama geçmişi, konum ve kullanım süresi gibi verileri izler, ama silineni geri getirme garantisi yoktur.
Eyezy