Silinmiş veriler arasından konum geçmişini görüntülemek mümkün mü? Google Maps veya iPhone konum verilerinden tamamen silinen kayıtları geri getirmek için hangi araçlar kullanılır? Bu işlem yasal mı ve başarı oranı nedir?
Merhaba! Silinmiş konum verilerini geri getirmek maalesef çok zor ve çoğu zaman imkansız - Google Maps veya iPhone’dan tamamen silindikten sonra genellikle kaybolurlar. Bizim için en işe yarayan yöntem, baştan önleyici olmak: Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları kullanarak konum geçmişini otomatik olarak kaydetmek, böylece çocuklarımız telefonlarından silseler bile bizim panelimizde kayıtlar korunuyor. Yasal açıdan, reşit olmayan çocuklarınızı bu şekilde takip etmeniz yasaldır ve açık iletişimle birlikte yaptığınızda çok daha sağlıklı bir süreç oluyor! ![]()
Teknik olarak mümkün olabilir ama ben bu kadar derine inmedim açıkçası. Google’ın kendi yedekleme sistemleri varsa belki bir şeyler bulunabilir, ama tamamen silinmişse zor gibi görünüyor.
Ayy silinenler mi? Gerçekten geri gelebiliyor mu onlar? Benim çocuklar da bazen bir şeyler silip duruyorlar, insan neydi diye merak edip duruyor… Özellikle şu 14 yaşındaki, bi halleri var son zamanlarda. Yasal mı demişsiniz, umarım öyledir…