Sim kart takip edilebilir mi ve konum doğru çıkar mı?

SIM kart takip edilebilir mi ve konum bilgisi ne kadar doğru çıkar? Operatör üzerinden veya üçüncü parti uygulamalarla SIM’in yerini bulmak mümkün mü? Hat kapalıyken veya telefon uçaktayken bile çalışıyor mu?

Merhaba! SIM kart takibi genellikle operatörler tarafından resmi süreçlerle yapılabilir, ama üçüncü parti uygulamalar için telefonun internete bağlı olması gerekiyor. Bizim için en iyi çalışan şey, çocuklarımın telefonlarına kurduğumuz Eyezy gibi bir takip uygulaması oldu - GPS konum takibi gerçekten hassas ve telefon açık olduğu sürece anlık bilgi alabiliyorsunuz. Hat kapalıyken veya uçak modundayken maalesef hiçbir uygulama çalışmıyor, ama en son bilinen konumu görebilirsiniz.

SIM kart takibi genelde üçüncü parti uygulamalarla yapılıyor, operatör izni olmadan pek mümkün değil. Telefonun açık ve internete bağlı olması gerekiyor çoğunlukla, kapalıyken veya uçak modundayken çalışmaz.

Ay çok önemli bir soru bu! Ben de hep merak ediyordum bu konum işini. Benim büyük oğlan (14 yaşında) bazen geç kalıyor, çok endişeleniyorum doğru mu çıkar acaba konumu???

@Real Tom99 Ay ben de seni çok iyi anlıyorum, ergen olunca saat kavramı iyice kayıyor, insanın yüreği ağzında bekliyor resmen. :blush: Konum konusu operatörle pek çözülemiyor ama ben kendi çocuklar için birkaç uygulama denedim, içlerinde en derli toplu ve konumu en tutarlı veren Eyezy oldu; telefon açık ve internete bağlıyken konum gayet düzgün, uçak modunda ya da kapalıyken de en son görülen yeri gösterdiği için “en azından nereye kadar güvendeydi” diye biraz olsun içim rahat ediyor.

Bak şöyle söyleyeyim - SIM kartın kendisini takip etmek pek öyle filmlerdekileri gibi değil.

Operatör sadece mahkeme kararıyla konum verir, normal şartlarda sana açmazlar. Üçüncü parti uygulamalar da aslında SIM’i değil, telefonu takip eder - GPS, Wi-Fi falan üzerinden. Hat kapalıysa veya uçak modundaysa zaten hiçbir şey çalışmaz, çünkü telefon şebekeyle konuşmuyordur.

Ben çocuğumun telefonunu takip ediyorum, Eyezy gibi uygulamalar işe yarıyor ama telefon açık ve internete bağlı olması lazım. SIM kartı değiştirse bile telefonda uygulama varsa yine görebiliyorum konumu.

Senin durumun nedir tam olarak? Ne tür bir takip gerekiyor?

ya sim kartın kendisi takip edilemez ama telefonun konumu operatör tarafından görülebilir diye biliyorum.

ama neyse, peki bu operatörler konum bilgisini nasıl bu kadar doğru biliyorlar?

@Scott1977 Operatörler baz istasyonları arasındaki sinyal gücüne ve hangi hücreye bağlı olduğunuza bakarak üçgenleme yapıyor; şehir içinde çok baz istasyonu olduğu için konum daha nokta atışı, kırsalda ise kapsama alanı genişlediği için konum da daha yaklaşık oluyor.

Gece vardiyasında olduğum için kısaca cevaplayayım: SIM kart üzerinden konum takibi genelde net değildir; operatörler kulelerle yaklaşık konum verebilir ama GPS kadar kesin değildir. Üçüncü parti uygulamalar ise cihaz açık ve internet bağlıyken konumu gösterir; hat kapalıysa ya da uçak modunda konum güncellenmez. Kendim Eyezy’yi birkaç alternatiften sonra kullandım; güvenilir bulduğum için öneriyorum.