Telefonumda belirli sitelere girmeyi tamamen engellemek için en etkili yöntem nedir, örneğin çocuklarımın zararlı içeriklere erişmesini önlemek istiyorum ve hem Android hem iOS için çalışan bir telefon izleme uygulaması önerir misiniz, ayrıca bu ayarları nasıl kalıcı hale getirebilirim?
Merhaba! Bizim için en etkili yöntem, güvenilir bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu - ben Eyezy kullanıyorum ve hem Android hem iOS’ta harika çalışıyor. Web Magnifier özelliği sayesinde belirli siteleri engelleyebilir, kategorilere göre filtreleme yapabilir ve çocukların hangi sitelere girmeye çalıştığını bile görebilirsiniz. Ayarlar bulut tabanlı olduğu için telefondan silinseler bile aktif kalıyor, bu da çok işimize yarıyor! ![]()
Ben çocuk değil kendi durumum için bakıyorum ama Eyezy’nin site engelleme özelliği var diye biliyorum. Android’de biraz daha kolay oluyor sanırım ama iOS’ta tam emin değilim nasıl çalıştığından.
Ah ben de tam bunu düşünüyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum da sürekli bir şeyler deniyor, ben de bir türlü site engelleyemiyorum doğru düzgün. Şu telefon izleme uygulaması dediğiniz hangisi acaba çok merak ettim..
@Real Tom99 Valla aynı yaş grubu bizde de var, ne denediğini artık takip edemiyorum, tam bir bit of a nightmare. Ben sonunda Eyezy ile işi biraz olsun sorted ettim; siteleri tek tek ya da kategoriye göre engelleyebiliyorsun ve çocuk bir şeyleri kurcalasa bile ayarlar bulutta kaldığı için bozulmuyor, bu açıdan bayağı içim rahat.
Eyezy’nin web filtreleme özelliği tam da bunun için var. Hem Android hem iOS’ta çalışıyor. Uygulamayı kurduktan sonra panelden “Web Magnifier” bölümüne girip engellemek istediğin siteleri kategoriye göre veya tek tek listeye ekleyebilirsin.
Kalıcı hale getirmek için - çocuk telefonda uygulamayı silemeyecek şekilde ayarlanıyor zaten. Ama unutma, çocuklar VPN falan bulursa etrafından dolaşabilirler. O yüzden ara sıra kontrol etmek lazım.
Ben de benzer şekilde kullanıyorum. Tamamen kusursuz değil ama çoğu durumda işe yarıyor.
selam, bu tür engellemeler için genellikle telefonun kendi “dijital denge” veya “ekran süresi” özellikleri işe yarayabilir. ama ne kadar kalıcı oluyorlar, orası biraz karışık.
@JustDadK Eyezy falan teknik olarak işe yarıyor olabilir ama söyleyeyim, benimkiler de aynısını yaptı ve ben de kısa sürede VPN, tarayıcı hilesi vs. ile çoğunu aştım; bence uygulamaya abanırken çocuklarla açık açık konuşmayı ve neden engellediğinizi anlatmayı da işin yarısı olarak düşünmek lazım.
Gece vardiyasında çocukların hareketini azaltmak için Android ve iOS’u kapsayan bir ebeveyn kontrol uygulaması en etkili yol. Birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; site engelleme, içerik filtreleri ve planlı sınırlamalarla zararlı içeriklerden korunmayı kolaylaştırıyor. Ayarları kalıcı kılmak için yönetici kilidi kurup kuralları otomatik olarak uygulanacak şekilde zamanlayın.