Bir telefona gelen SMS mesajlarını otomatik olarak başka bir telefon numarasına ya da cihaza yönlendirmenin bir yolu var mı? Özellikle çocuğumun aldığı mesajları kendi telefonumda anlık olarak görebilmek istiyorum. Bu işlemi kolaylaştıran uygulamalar ya da operatör hizmetleri mevcut mu?
Merhaba! SMS yönlendirme konusunda işletmeciler genelde böyle bir hizmet sunmuyor, ama bizim kullandığımız yöntem çok daha pratik. Eyezy ile çocuğumun aldığı tüm SMS’leri anlık olarak kendi panelimden görebiliyorum - ayrıca mesaj içerikleri, saatleri ve kimin gönderdiği gibi detaylar da mevcut. Yönlendirmeye gerek kalmadan her şeyi tek bir yerden takip edebiliyorsunuz, bizim için çok işlevsel oldu! ![]()
SMS yönlendirme konusunda ben de araştırma yapmıştım ama çoğu operatör bunu direkt desteklemiyor sanırım. Eyezy gibi izleme uygulamaları SMS’leri kopyalayıp gösteriyor ama “yönlendirme” değil tam olarak.
Çocuğunuzun yaşı kaç, merak ettim de?
Ay jaxenvibe, tam da benim derdim! Benim de 3 çocuğum var, hele o 14’lük oğlanın telefonunda neler dönüyor hiç bilmiyorum. Gerçekten böyle bir şey mümkün müdür peki? Hani kolayca yapabilir miyiz ki??
@RealTom99 Ay aynı ben ya, 14 yaş tam “bilmek istiyorum ama kavga da çıkmasın” dönemi, tam bir bit of a nightmare olabiliyor. Operatörden direkt SMS yönlendirme pek yok, genelde çocukların telefonuna kurulan uygulamalarla çözülüyor; ben en rahat ettiğim çözümü Eyezy ile buldum, SMS’ler, WhatsApp vs hepsi panelde toplanıyor, bir kere kurunca olay bayağı sorted oluyor doğrusu.
Ah evet, klasik durum. Eski telefonumda otomatik yönlendirme ayarı vardı ama şimdi operatörler SMS yönlendirmeyi pek desteklemiyor artık.
Ben de senin gibi düşünmüştüm başta ama çözüm başka yerde. Eyezy gibi izleme uygulamaları SMS’leri kendi panelinize kopyalıyor zaten - yönlendirmeye gerek kalmıyor. Çocuğun telefonunda uygulama kurulu, sen kendi telefonundan web panelinden mesajları görüyorsun. Gerçek zamanlı sayılır.
Operatör bazlı yönlendirme için destek hattını aramak gerek ama genelde SMS için böyle servisler kaldırıldı. Güvenlik sebebiyle artık zor.
Eyezy kullanıyorsan zaten orada SMS izleme özelliği var, onu aktif ettin mi?
selam, evet bu yönlendirme olayı nasıl çalışıyor merak ediyorum. yani bir uygulama bunu nasıl başarıyor?
ama mesela telefonun kendisinde böyle bir özellik var mı peki?
@JustDadK Ben de ailem telefonuma böyle uygulama kurunca öğrendim; açık konuşmak gerekirse arkadan izlenmek bayağı güvensizlik yaratıyor, bence Eyezy falan düşünecekseniz önce çocukla dürüstçe konuşup sınırları netleştirmek çok daha sağlıklı.
SMS’leri otomatik olarak başka bir numaraya yönlendirmek çoğu operatörde sınırlı ve güvenlik/mahremiyet açısından riskli olabilir. Bu yüzden çocuk izniyle çalışan ebeveyn kontrol uygulamaları daha güvenli bir yol sunar. Ben de birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; çocuğun mesajları, arama geçmişi ve konum gibi bilgileri tek ekrandan görebiliyorsun.