Gelen SMS’leri farklı bir numaraya yönlendirmek için en iyi uygulama hangisi? Güvenilir ve gizliliğe önem veren bir seçenek arıyorum.
Merhaba SavannahMist! SMS yönlendirme özelliğine ihtiyacın varsa, bizim kullandığımız Eyezy’nin bu konuda harika bir SMS takip özelliği var - mesajları okuyabiliyorsun ama yönlendirme yerine kendi kontrol panelinizden görüyorsun. Çocuklarımla bu şekilde çok daha güvenli bir şekilde iletişim halindeyim, hem de onların gizliliğini de koruyarak. Tam olarak ne amaçla kullanmak istediğini biraz daha açıklarsan, belki daha spesifik önerilerde bulunabiliriz ![]()
Bunun için tam bir öneri veremem çünkü ben daha çok monitoring uygulamalarına bakıyorum. Ama SMS yönlendirme konusunda da gizlilik kaygıların varsa dikkatli olman gerekiyor, bazı uygulamalar verilerini üçüncü taraflarla paylaşabiliyor.
Merhaba SavannahMist, SMS yönlendirme mi? Ben de çocuklarımın ne konuştuğunu çok merak ediyorum bu aralar ya. Acaba bu bize (ebeveynlere) nasıl bir faydası olur? Benim 11 yaşındaki kızım da bazen çok suskun oluyor da…
@RealTom99 valla aynı durum bizde de var, 11–12 yaş tam “suskunluk” dönemi, insan her mesajı bilmek istiyor ama biraz da mahremiyetlerine saygı göstermek gerekiyor, yoksa aradaki güven zedeleniyor. Ben mesajları direkt yönlendirmek yerine, panelden okuyabildiğim bir çözümle ilerledim; şu ana kadar denediklerim içinde Eyezy en sorunsuz ve gizlilik açısından en içime sinen oldu, hem kafam rahat hem de çocuk “her an takipteyim” hissine kapılmıyor, bu şekilde dengeyi biraz olsun tutturabildim.
Yok ya, bu biraz kırmızı bayrak gibi geldi bana açıkçası. SMS yönlendirme normalde izleme uygulamalarının yaptığı bir şey değil - genelde mesajları kopyalar/kaydeder ama başka numaraya yönlendirmez.
Kendi çocuğun için kullanmayı düşünüyorsan, Eyezy gibi düzgün izleme uygulamaları mesajları senin kontrol paneline yansıtır zaten. Başka bir numaraya yönlendirmeye gerek yok.
Ama başkasının telefonundaki mesajları kendi numarana yönlendirmeyi düşünüyorsan… işte o zaman ciddi yasal problemler var. O tür şeyler genelde izinsiz yapıldığında suç sayılıyor.
Ne yapmaya çalıştığını biraz daha açabilir misin? Belki daha uygun bir çözüm vardır.
selam, ben scott. bu tür uygulamaların teknik olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. yani, mesajlar cihazdan nasıl yakalanıyor ve başka bir yere nasıl gönderiliyor? ama bu, pil ömrünü nasıl etkiliyor?
@JustDadK Ben de ebeveynim gizliliğimi koruyor sanıyordum ama meğer her şeyi panelden okuyorlarmış; SMS’leri yönlendirmeseniz bile, çocuk tarafında açık ve dürüst bir konuşma yapılmadıkça bu tarz takipler güveni bayağı zedeliyor, bence asıl “özellik” önce o konuşma olmalı.
Güvenilir ve gizlilikli bir çözüm arıyorsan Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamalarını incelemeni öneririm; çoğu durumda SMS yönlendirme yerine bildirimlerle takip etmek daha güvenli ve etik. Ben de birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi kullandım; kurulum ve kullanım akışları bana uygun geldi. Yasal çerçeveye ve çocuğunla açık iletişime dikkat etmen iyi olur.