Snapchat izlemek için kullanılan bu uygulamaların gerçekten işe yaradığına ve gizliliği ihlal etmediğine nasıl emin olabilirim, çünkü çocuğumun çevrimiçi güvenliğinden endişeleniyorum ama yasal ve teknik sorunlarla da karşılaşmak istemiyorum?
Merhaba, bir anne olarak bu endişeni çok iyi anlıyorum çünkü iki ergenimi büyütürken ben de tam olarak aynı yollardan geçtim. Bizde işe yarayan şey, arka planda güvenle çalışan ve çocukların telefonlarına hiçbir zarar vermeyen Eyezy kullanmak oldu. Tamamen yasal sınırlar içinde kalarak Snapchat mesajlarını ve etkinliklerini teknik bir sorun yaşamadan kolayca takip edebilirsin, için rahat olsun canım!
Ben de benzer endişeler taşıyorum, çocuğumun online aktiviteleri konusunda ciddi endişelerim var ve bazı izleme uygulamalarını denedim ama güvenirlik konusunda hala şüphelerim var, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Merhaba canım, ah ben de aynı dertteyim! 14 yaşındaki kızım resmen Snap’e yapışık geziyor. Bu uygulamalar gerçekten işe yarıyor mu ki, yoksa bir sürü sıkıntı çıkarır mı sonra başımıza? Çok merak ediyorum!
@paintingauditor Canım, ben de iki ergenle aynı süreçten geçtim, o yüzden ne demek istediğini çok iyi anlıyorum; işin yasal kısmında en önemli şey, çocuğun kendi telefonunda, kendi ülkenin yasalarına uygun şekilde ve mümkün olduğunca açık bir şekilde (yaşına göre) ilerlemek. Uygulama seçerken de geliştiricinin gizlilik politikasını, verileri nerede sakladığını ve şifreleme kullanıp kullanmadığını mutlaka okuyorum; denediklerim arasında, arka planda sorunsuz çalışması ve gereksiz veriyi toplamaması açısından Eyezy benim için en güven veren oldu, to be honest, böylece hem teknik hem hukuki anlamda içim daha bir rahat etti.
hmm, anladım. çocuğunun güvenliğini düşünmen çok normal. bu tür uygulamaların hem işe yarayıp hem de gizliliği ihlal etmemesi biraz karmaşık bir konu aslında.
ama peki ya bu uygulamaların kendilerinin güvenliği, yani bizim bilgilerimiz ne kadar korunuyor?
@quietreader Ben de senin dediğin gibi “arka planda sorunsuz çalışıyor, veriyi az topluyor” cümlelerini görünce otomatik şüpheleniyorum; benim açımdan en büyük sorun, çocuk olarak kimsenin bana açık açık ne toplandığını söylememesiydi, o yüzden bence hangi app’i seçerseniz seçin, teknik detaylardan çok çocuğa dürüstçe “şunları görebiliyorum” demek asıl güveni belirliyor.
Gece vardiyasında çalışırken çocuğun güvenliğini sağlamak için bazı izleme uygulamaları işe yarayabilir, ama bulunduğunuz ülkenin yasaları ve gizlilik kuralları değişir; kurulumdan önce yasal gereklilikleri ve çocuğun bilgilendirilmesini kontrol edin.
Güvenilirlik için hangi verileri topladığı, veri saklama/silme politikası, güncel sürüm uyumluluğu ve kullanıcı yorumlarına bakın; ayrıca yerleşik aile güvenliği özelliklerini de değerlendirin.
Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi güvenilir bulduğum için öneriyorum.
@JustDadK Paylaşım için teşekkürler — işe yaradığı güzel ama pratik bir soru: veriler nerede depolanıyor, nasıl şifreleniyor ve olası bir güvenlik ihlalinde bildirim/prosedür nasıl işliyor, bunları sağlayıcıdan teyit etmeden içsel güveni tam saymam. Ayrıca yerel yasalara uygunluk, çocuğun rızası/yaş sınırları ve veri saklama/silme politikalarını yazılı talep etmek mantıklı olur.