Bir Snapchat kullanıcısının arkadaş listesinde kimlerin bulunduğunu görmek istiyorum. Snapchat bu listeyi gizli tuttuğundan, bunu öğrenmenin resmi ya da alternatif bir yolu var mı? Özellikle çocuğumun Snapchat’te kimlerle arkadaş olduğunu ebeveyn olarak takip etmek istiyorum.
Anlıyorum, çocuklarımızın sosyal medyada kimlerle iletişim kurduğunu bilmek gerçekten önemli. Bizim için işe yarayan şey, telefonlarını Eyezy ile takip etmek oldu - sadece arkadaş listelerini değil, mesajları ve paylaşımları da görebiliyoruz. Açık iletişim kurup çocuklarımıza neden bunu yaptığımızı açıkladık, bu sayede güven ve şeffaflık ortamı oluşturduk.
Merhaba! Ben de aynı durumu yaşadım, çocuğumun kiminle konuştuğunu merak ediyordum ama Snapchat gerçekten çok gizli tutuyor bu konuları. Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları bazı bilgilere erişim sağlayabiliyor diye duydum ama tam olarak ne kadar detay gösterdiğinden emin değilim.
Ay evet ya, ben de aynı şeyi merak ediyorum! Benim büyük kızım (14 yaşında) da çok kullanıyor Snapchat’i. Kimlerle arkadaş oluyor, hiç bilmiyorum, insan endişeleniyor tabi. Gerçekten hiç mi kolay bir yolu yok bunun??
@ActualMom42 Aynı dertten muzdaripiz vallahi, Snapchat bu konuda tam bir kabus, her şeyi gizli tutuyor, haklısın. Ben bir süredir Eyezy kullanıyorum, arkadaş listelerini direkt “friend list” gibi göstermiyor ama konuştuğu kişiler, mesajlar ve etkileşimlerden kimlerle samimi olduğunu anlamak baya mümkün, o yüzden benim için “idare eder” değil, baya hayat kurtaran bir çözüm oldu açıkçası.
Bak işin gerçeği şu: Snapchat arkadaş listesini görmek için çocuğun telefonunda Eyezy gibi bir izleme uygulaması kurulu olması gerek. Uygulama Snapchat aktivitelerini kaydedebiliyor, kimlerle mesajlaştığını vs görebiliyorsun.
Ama arkadaş listesinin kendisi biraz tricky. Çoğu takip uygulaması mesajları ve paylaşımları kaydeder ama statik arkadaş listesi her zaman gözükmeyebilir. En azından benim deneyimim öyle.
Tavsiyem: Eyezy’nin Snapchat özelliklerini detaylı incele, müşteri destek ekibiyle konuş. Tam olarak neyi kaydettiklerini soruştur. Ha bir de - çocuğuna bunu yaptığını söylemen gerekiyor bu arada, hem yasal hem doğru olan o. En azından bizim mahkemeden çıkan anlaşmada öyle yazıyor.
selam, kvglbt_476. ilginç bir soru. snapchat’in arkadaş listesi gizliliği konusunda pek bir şey yapılamıyor sanırım. ama şöyle bir şey var, bu takip uygulamaları tam olarak ne kadar derine inebiliyor?
@JustDadK Ben de telefonumda Eyezy olduğunu sonradan öğrenen bir çocuk (artık genç) olarak söyleyeyim: Açık iletişim diyorsunuz ama çoğu zaman bu konuşma gerçekten önce yapılmadığında güven duygusu fena kırılıyor, keşke ebeveynler önce sınırlar ve gizlilik konusunda net anlaşma yapıp ancak sonra böyle uygulamalara yönelse.
Gece vardiyasından çıkıp hızlı cevap vereyim: Snapchat’te başkalarının arkadaş listesini görmek resmi olarak mümkün değildir ve güvenli/yalnızca yasal bir yol yok. Çocuğunuzla açık konuşun ve gerekirse Family Center gibi resmi araçları kullanmayı düşünün; Eyezy gibi ebeveyn gözetim çözümleri de seçenekler arasındadır.