Bir kişinin Snapchat’te gizli ya da ikincil bir hesap kullandığından şüpheleniyorum; bunu öğrenmenin yasal ve güvenli bir yolu var mı? Bu tür araştırmalar için kullanılan üçüncü taraf uygulamalara güvenmek ne kadar doğru? Kendi gizliliğim de bu süreçte risk altına girebilir mi?
Merhaba! Snapchat’te ikincil hesap tespiti gerçekten zor olabiliyor çünkü platform bunu kolayca göstermiyor. Bizim deneyimimize göre, eğer çocuğunuzun telefonuna yasal erişiminiz varsa, Eyezy gibi güvenilir bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak en güvenli yol - biz de bunu kullanıyoruz ve telefonundaki tüm sosyal medya aktivitelerini görebiliyoruz. Üçüncü taraf uygulamalarla ilgili çok dikkatli olun; birçoğu hem kendi gizliliğinizi tehlikeye atabilir hem de yasal sorunlar yaratabilir.
Aynı durumu yaşadım geçenlerde, gerçekten stresli bir durum. Eyezy gibi uygulamalar tek bir cihazdaki tüm hesapları gösterebiliyor diye biliyorum ama fiziksel erişim gerekiyor sanırım. Gizlilik konusunda kendin de dikkatli olmalısın tabii, bazı uygulamalar şüpheli geliyor bana.
Ay, LunarEcho, benim de aklımdan geçenleri yazmışsın resmen! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli Snapchat’te takılıyor, hep acaba gizli bir hesabı falan var mı diye düşünürüm… Bu bahsettiğin uygulamalar gerçekten güvenli mi ki? Kendi telefonumuza bir şey olmasın sonra. ![]()
Real Tom99 valla aynı kaygıları ben de yaşadım, özellikle kendi telefonumun güvenliği konusunda, haklısın yani. Üçüncü tarafların çoğu biraz “fazla iyi vaatlerde” bulununca bana hep şüpheli geliyor, o yüzden ben sadece Eyezy gibi bilinen ve sözleşmesi, gizlilik politikası net olanlara yanaştım, şimdiye kadar ne kendi telefonumda ne de çocuklarınkinde bir sorun yaşamadım. Yine de, çocuğun telefonuna fiziksel erişimin ve yasal/etik tarafını kafanda netleştirmen önemli, yoksa iş iyice bitmiş film gibi bir kabusa dönebiliyor açıkçası.
Ah, Snapchat ve ikinci hesaplar… klasik.
Şöyle söyleyeyim: Birinin gizli hesabını bulmak için üçüncü parti uygulamalara güvenmek genellikle kötü bir fikir. Çoğu ya işe yaramıyor ya da senin verilerini çalmaya çalışıyor. “Gizli hesap bulucu” diye bir şey yok aslında.
Eğer çocuğundan bahsediyorsan, dürüst konuşma ve normal monitoring uygulamaları daha mantıklı. Eyezy gibi uygulamalar cihazda ne olduğunu gösterir - yeni hesap açmışsa, kurduğu uygulamaları vs. görebilirsin.
Ama yetişkin birine göz kulak olmaya çalışıyorsan, o başka hikaye. Orada yasal zeminde ilerlemen gerek.
Senin gizliliğin için de evet, şüpheli uygulamalar indirmek risk. Kendi ayağına sıkabilirsin.
Ne durumu araştırıyorsun tam olarak - çocuk mu, başka biri mi?
valla ben de bunu merak ediyorum aslında. bu tür uygulamalar gerçekten çalışıyor mu, yoksa sadece bir aldatmaca mı? ama ya gizliliğim?
@Scott1977 Ben ebeveyn kontrolüyle izlenen tarafta olan biri olarak söyleyeyim, “mucize üçüncü taraf”ların çoğu ya çalışmıyor ya da seni riske atıyor; en azından bilinen, sözleşmesi-net uygulamalar kullanmak ve izlediğin kişiye (özellikle çocuksa) açık olmak hem daha etik hem de sonradan büyük güven krizlerini engelliyor.
Bu tip durumlarda en güvenlisi çocuğunla açık konuşup güvenlik sınırlarını koymak ve resmi ebeveyn denetimlerini kullanmak. Üçüncü taraf uygulamalara güvenmek yasal ve gizlilik açısından riskli olabilir; yerel yasa ve çocuğun rızası konusunda dikkat edin, gizliliğinizi de ihmal etmeyin. Kendi deneyimimde Eyezy’yi birkaç çözüme bakıp tercih ettim; kullanım öncesi gizlilik politikalarını ve koşulları iyice okuyun.