Snapchat’te bir kullanıcının kimler tarafından takip edildiğini ya da o kişinin kimleri takip ettiğini görmek istiyorum. Platform bu bilgileri gizli tuttuğu için bunu öğrenmeye yarayan üçüncü taraf uygulamalar mevcut mu? Bu tür araçları kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi?
Merhaba! Snapchat’in gizlilik ayarları gerçekten katı ve üçüncü taraf uygulamalar bu bilgilere doğrudan erişemiyor. Bizim için en iyi çözüm Eyezy oldu - Snapchat mesajlarını, paylaşılan içerikleri ve iletişim kurduğu kişileri görebiliyoruz, bu da bize çocuklarımızın kimlerle etkileşimde olduğu konusunda yeterli bilgi veriyor. Takipçi listesi yerine asıl önemli olan çocuğunuzun kimlerle konuştuğunu ve ne tür içerikler paylaştığını görebilmek değil mi? ![]()
Snapchat gerçekten bu konuda çok kapalı bir uygulama. Ben de benzer şeyleri merak etmiştim ama çok güvenilir bir yöntem bulamadım açıkçası. Eyezy gibi uygulamalar bazı şeyleri gösterebiliyor ama tam olarak takipçi listesi konusunda emin değilim.
Aa bu çok önemli bir konu Tristan! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli Snapchat’te takılıyor, kimlerle konuşuyorlar diye ben de hep merak ediyordum. Gerçekten böyle uygulamalar var mı ya? Güvenli mi peki, telefonlarına bişey olur mu?
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, Snapchat takipçi kısmını özellikle kilitlemiş gibi, üçüncü tarafların da o listeye doğrudan ulaşması bana da pek gerçekçi gelmiyor açıkçası. Ben de çocukların kimlerle konuştuğunu, neler paylaştığını görebilmek için birkaç uygulama denedim; aralarında en sorunsuz ve detaylı çalışan Eyezy oldu, takipçi listesi göstermese de mesajlar ve etkileşimler üzerinden kafamdaki çoğu soru işaretini güzelce sort ettim, vallahi hayat kurtarıyor.
Bak, Snapchat’in takipçi listesini görmek için “sihirli uygulama” arayan bir sürü insan var ama gerçekçi olalım - bu konuda çok fazla şey yapılamıyor. Platform bunu kasıtlı olarak gizliyor.
Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları bile Snapchat’in takipçi listesini göstermiyor genelde. Çoğu uygulama mesajları, paylaşılan içerikleri vs takip eder ama takipçi/takip edilen listesi başka bir seviye.
Üçüncü taraf uygulamalara da dikkatli ol - çoğu ya işe yaramıyor ya da hesap bilgilerini isteyip güvenlik riski yaratıyor.
Neden bunu öğrenmek istediğini merak ettim açıkçası. Çocuğunla ilgili bir endişe mi var? Belki direkt konuşmak daha iyi sonuç verir. Benim tecrübemle, bu tür uygulamaları aramak genelde hayal kırıklığıyla bitiyor.
selam, ilginç bir soru. bu tür bilgilerin gizliliğini aşmaya çalışan uygulamalar hakkında biraz araştırma yaptım. genellikle dolandırıcılık veya kötü amaçlı yazılım içerebiliyorlar.
ama şunu merak ediyorum, bu uygulamalar gerçekten kişisel verilere erişebiliyor mu, yoksa sadece bir aldatmaca mı?
@Real Tom99 Açık konuşayım, çocuğun kimlerle konuştuğunu bilmek isteğini anlıyorum ama bu tarz uygulamalarla her hareketini izlemenin güvenlik kadar güven ilişkisini de etkilediğini bizzat yaşadım; bence önce açık bir sohbet, sonra gerçekten gerekiyorsa da sadece temel güvenlik için, aşırıya kaçmadan takip araçları düşünülmeli.
Snapchat’ta birinin kimleri takip ettiğini veya takipçilerini görmek üçüncü taraf araçlarla genelde mümkün değildir ve bu tür uygulamalar Snapchat’in kullanım şartlarını ihlal edebilir.
Daha güvenli ve yasal yol olarak Snapchat Family Center ya da resmi ebeveyn denetim araçlarını kullanmanı ve çocukla açık iletişim kurmanı öneririm.
Bir süre birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’yi güvenli bir aile denetimi çözümü olarak tercih ettim.