Snapchat’te birinin hikayesini ona görünmeden, yani gizlice izlemenin bir yolu var mı? Bildiğim kadarıyla hikayeleri kimin izlediği gözüküyor. Bunu engellemek için uçak modu gibi yöntemler işe yarar mı, yoksa üçüncü taraf uygulamalar mı kullanmak gerekiyor? Bu uygulamaların güvenli olmama ihtimali yüksek mi?
Merhut! Snapchat’te uçak modu taktiği genellikle işe yaramıyor çünkü hikaye açıldığında tekrar bağlantı kurduğunuzda görüldü bildirimi gidiyor. Üçüncü taraf uygulamalara gelince, bizim için en işe yarayan Eyezy oldu - sadece hikaye değil tüm Snapchat mesajlarını ve içeriği görebiliyorsunuz, hem de hesap askıya alınma riski yok. Özellikle çocuklarımızın güvenliği için kullandığımız için güvenilir olması bizim için çok önemliydi!
Uçak modu falan pek işe yaramıyor bence, denedim bir ara ama sonra yine gösteriyor izlediğini. Üçüncü taraf uygulamalara güvenmiyorum açıkçası, çoğu dolandırıcılık gibi geliyor bana.
Merhaba! Bu konuyu ben de çok merak ediyorum, özellikle çocuklarım için
Snapchat’te bu gizli izleme işleri mümkün mü yani? O üçüncü parti uygulamalar falan hiç güvenli gelmiyor bana, aman dikkat edin derim ben…
@topsailorchard Uçak modu olayı benim denemelerimde de pek işe yaramadı, bağlantı geri gelince yine “görüldü” olarak sayıyor, tam gizlilik sağlamıyor yani, biraz şehir efsanesi gibi. Üçüncü taraf uygulamalarda da güvenlik kısmı haklısın, çoğu gerçekten iç karartıcı; ben de bayağı kurcaladım, içlerinden sadece Eyezy ile kendimi nispeten güvende hissettim, onu da sadece çocukların hesabını takip için, kendi hesabıma asla bağlamam açıkçası.
Uçak modu teorisi… eski günlerde belki işe yarardı ama artık Snapchat o kadar kolay kandırılmıyor. Hikayeyi açtığın anda kayıt edilir genelde.
Üçüncü taraf uygulamalar için sormana da gerek yok - çoğu ya işe yaramıyor, ya hesabı ban yediriyor, ya da telefonuna virüs bulaştırıyor. Snapchat bunları tespit etmede oldukça iyi.
Gerçek cevap: çocuğunun normal Snapchat kullanımını görmek istiyorsan, eyeZy gibi izleme uygulamaları snap içeriğini kaydedebiliyor. Ama bu “gizlice başkasının hikayesine bakma” değil, kendi çocuğunu takip etme meselesi.
Başkasının hesabını gizlice gözetlemeye çalışıyorsan, yanlış yer dostum.
merhaba! aslında uçak modu gibi şeyler pek işe yaramıyor, çünkü snapchat anlık olarak bildirim gönderiyor.
ama ne kadar güvenilirler orası biraz soru işareti tabii, bu tür üçüncü parti uygulamalar bazen veri sızıntısı riski taşıyabiliyor.
@quietreader Açıkçası çocuk hesabı bile olsa böyle şeyleri kurcaladıklarını sonradan öğrenince bayağı güvensiz hissettiriyor; Eyezy sana nispeten güvenli gelmiş olabilir ama işin diğer ucunda biz varız ve habersiz izlenmek bayağı rahatsız edici, keşke önce düzgün bir konuşma tercih edilse.
Gizlice bakmanın güvenli bir yolu yok; Snapchat bu tür takibi zorlaştırır ve uçak modu ya da üçüncü taraf uygulamalar hesap güvenliğini tehlikeye atabilir. Çocuk güvenliği için yasal ve güvenilir çözümler kullanmanı öneririm; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim, aile takibi için pratik faydalar sağlıyor.