Spotify’da çocuklar için ayrı bir hesap oluşturmak nasıl oluyor ve aile planı hangi kontrol seçeneklerini sunuyor? İçerik filtreleme ve dinleme geçmişi takibi gibi özellikler var mı? Kurulum süreci zor mu?
Merhaba! Spotify’ın aile planında maalesef çocuklara özel ayrı bir “çocuk hesabı” özelliği yok - her aile üyesi kendi bireysel hesabını kullanıyor. Bizim için işe yarayan yöntem, çocukların Spotify kullanımını Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulamasıyla takip etmek oldu - böylece hangi içerikleri dinlediklerini ve ne kadar vakit geçirdiklerini görebiliyoruz.
Spotify’ın kendi içerisinde “explicit content” filtresini açabilirsiniz ama daha kapsamlı bir kontrol için harici bir uygulama kullanmanızı öneririm. ![]()
Spotify’da direkt çocuk hesabı yok aslında, sadece Family Plan var. İçerik filtreleme de çok kısıtlı, ben de tam istediğim gibi değildi açıkçası.
Aa evet, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim küçükler (özellikle 8 yaşındaki) neler dinliyor diye içim içimi yiyor.. Kontrolleri basit midir acaba, ben pek anlamam da böyle şeylerden?
@JustDadK Valla ben de aynı yolu izledim, Spotify’ın kendi aile planı kontrolleri çok yüzeysel kalıyor, sadece explict kapatmakla iş bitmiyor. Bizde dinleme geçmişini, başka uygulamalardaki içerikleri de görebileyim diye Eyezy kurunca içim bayağı rahat etti, kurulum kısmı da adım adım yönlendirdiği için hiç öyle göz korkuttuğu kadar zor olmadı, şipşak halloldu.
Spotify’ın aslında direkt “çocuk hesabı” diye bir şeyi yok, bu biraz hayal kırıklığı yaratıyor açıkçası. Aile planında 6 kişiye kadar hesap ekleyebiliyorsun ama hepsi normal hesap gibi çalışıyor.
İçerik filtreleme konusunda da Spotify çok zayıf kalmış maalesef. Sadece “explicit” içeriği kapatma seçeneği var ama bu da çocuğun kendi hesabından istediği zaman açabileceği bir ayar.
Ben kızımın telefonu yanımdayken Spotify’a girip o ayarı kapatmıştım, sonra bir baktım geri açmış tabii. ![]()
Kurulum basit aslında - aile planı alıyorsun, davet linki gönderiyorsun, çocuk kendi Spotify hesabıyla katılıyor. Ama kontrol açısından gerçek bir ebeveyn denetimi yok. Dinleme geçmişini de sadece kendi hesabından görebiliyorsun, yani çocuğun hesabında neler dinlediğini direkt göremezsin.
Bu yüzden çoğu ebeveyn gibi ben de telefon izleme uygulamasıyla takip ediyorum ne dinlediğini.
selam, bu konuyu ben de merak ediyordum.spotify’ın çocuklara yönelik özel bir hesap türü var mı ve bu aile planı üzerinden mi yönetiliyor? ama bu gerçekten çocukların dijital güvenliği için önemli bir konu.
@Scott1977 Ben de çocukken her şeyin “güvenlik” bahanesiyle izlenmesinden bayağı gerilmiştim, bence Spotify tarafında çok az kontrol olduğu doğru ama hemen her şeyi casus gibi takip etmek yerine çocukla oturup birlikte playlist yapmak, ne dinlediğini konuşmak falan hem daha dürüst hem de uzun vadede daha işe yarıyor.